Design & Source houdt de Autumn Fair 2022 van 4 tot en met 7 september in de NEC Birmingham, bestemd voor fabrikanten van huisraad, textiel, geschenken, papierwaren, mode en speelgoed. Dit jaar is er als toevoeging het MODA Fashion Sourcing paviljoen. En de beurs werkt voor het eerst samen met de provinciale overheid van de Chinese provincie Jiaxing: 30 duurzame fashion fabrikanten met ervaring in het maken van kleding, textiel en reiswaren strijken neer in de Midlands.

Het is voor het eerst dat de Chinese provincie zich op deze manier presenteert aan het Britse publiek. Jiaxing hoopt op deze manier retailers te inspireren. Het MODA Fashion paviljoen wordt op 5 september om 9:30 uur geopend., net als het modepaviljoen uit Jiaxing.  Dit houdt in: speeches, een ontbijt en videos om het geheel te omlijsten de sprekers zijn:
• Julie Driscoll, Managing Director for Retail, Manufacturing and Engineering, Hyve Group PLC
• Richard Hall, Head of Retail, Department for Trade, UK Government
• Ms. Bao Ling, Minister for Economic & Commercial Affairs, Embassy of the People’s Republic of
China in the United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.
• Ms. Zhang Huijuan, Deputy Director General, CCPIT (China Council for the Promotion of
International Trade) Representative Office in UK
• Mr. Zhang Shankun, Vice Chairman, China Council for the Promotion of International Trade
Zhejiang Provincial Committee
• Mr. Ni Huping, Deputy Mayor, Jiaxing Municipal People’s Government
Verschillende bedrijven uit deze provincie tonen hun textiel expertise in producten die uiteenlopen van geweven portemonnees, tassen en sportkleding zonder naden tot meubelstoffen en gordijnen.

 

Suzanne Ellingham, Sourcing Director van de Autumn Fair; “We zijn heel blij met de komst van 30 duurzame en ethisch opererende fabrikanten uit Jiaxing naar Design & Source dit jaar. Het is het begin van een samenwerking die voor de Britse markt van groot belang zal zijn. En daarbuiten, uiteraard.”’ Volgens een onderzoek van CCID Consultants is Jiaxing de 39e van de top 100 dynamische steden in China, met een bevolking van 5,5 miljoen mensen. De stad maakt deel uit van Groot Shanghai en is gespecialiseerd in de export van textiel, kleding, electronica, en meubelen. Het exportvolume van vorig jaar lag rond de 47 miljard Britse pond (55 miljard euro). Dit is een stijging van 23 procent in vergelijking met het jaar ervoor en is 13 procent van het totale bedrag aan export van China.  Jiaxing heeft 3.000 bedrijven die niets anders doen dan koffers en tassen maken. Een deel hiervan is dus te zien in Birmingham volgende week.