Beter Bed Holding (“BBH”) en Torqx Capital Partners (“Torqx”) zijn verheugd mee te delen dat  de laatstgenoemde de eerstgenoemde overneemt. BBH is op dit moment ongeveer 168 miljoen euro waard en ziet deze overname als een goede stap voor het bedrijf en de aandeelhouders.

Torqx is bereid om 6,10 euro per aandeel te betalen wat volgens de CEO van BBH een goede deal is. De aandeelhouders moeten nog wel akkoord gaan met de overname. Volgens de planning wordt de overname begin volgend jaar afgerond waarna het van de beurs wordt gehaald. Er zijn op dit moment 130 Beter Bed winkels en het bedrijf telt ongeveer duizend medewerkers. Niemand wordt ontslagen en het hoofdkantoor van BBH blijft in Uden gevestigd. Torqx ondersteunt naar eigen zeggen de groeistrategie van BBH en verwacht juist eerder extra arbeidsplaatsen. De waarden en cultuur van BBH zullen gewaarborgd blijven, aldus de investeerder.

Vorig jaar haalde BBH een nettowinst van 5,3 miljoen euro, een stuk lager dan de 13,9 miljoen van 2021 maar volkomen logisch gezien het einde van de pandemie. John Kruijsen, CEO van BBH (op de foto hierboven): “We hebben de succesvolle stap gemaakt van slaapdetaillist naar slaapspecialist. De ontwikkeling van onze digitale organisatie werpt zijn vruchten af en de online verkoop is gestegen. We hebben innovatieve retailformules uitgerold en Beter Slapen ID is succesvol. Ik ben trots hierop, maar we hebben ook gekeken naar de strategie voor de langere termijn. Met Torqx als betrouwbare kracht achter het bedrijf kunnen wij ons richten op onze lange termijn strategie. Deze overname biedt ons een aandeelhouder met slagkracht met het belang van onze medewerkers, klanten en de overige aandeelhouders altijd in het achterhoofd. Het bod om 6,10 per aandeel te betalen aan andere aandeelhouders is denk ik een aantrekkelijk bod dat we van harte adviseren.”

Harmen Geerts, Managing Partner & Chief Investment Officer van Torqx Capital Partners: “Beter Bed Holding heeft een robuuste strategie met de juiste componenten voor groei en succes op de lange termijn. We erkennen de kwaliteit en de inzet van het huidige management team en de richting die zij uit willen gaan met het bedrijf. In deze nieuwe setting kunnen ze zich daar volledig op concentreren. We zijn blij met de drie mede-investeerders, Navitas Capital, Teslin Participaties en De Engh: zij delen onze lange termijn visie op het verder versterken van BBH in de Benelux en daarbuiten. We schatten de ervaring in retail van deze drie langdurige investeerders van BBH hoog in.”