Na overleg met de exposanten van Meubelhart Beusichem heeft de organisatie van het inkoopevenement besloten de datum te verplaatsen naar 28 en 29 maart en naar 4 en 5 april.

Samien Blaauwendraad, namens de organisatie: “We hebben samen gekeken naar de situatie van dit moment: nu blijkt dat winkels weer op afspraak open mogen gaan lijkt het ons dat onze bezoekers, de winkeliers, het de komende weken druk zullen hebben met het ontvangen van klanten in de winkel. Dan is de behoefte om een inkoopmoment begin februari te bezoeken minder groot. Maar al eerder speelde de gedachte om de datum te verplaatsen: we zagen dat in Duitsland en België de woonwinkels gewoon open zijn en hier nog niet en dat zorgt voor frustratie. Dat is nooit een leuk uitgangspunt om een evenement te organiseren.”

Ervaring

Wat ook heeft meegespeeld in het verplaatsen van de datum is de eerdere ervaring met het verplaatsen van de inkoopdagen vorig voorjaar: “Dat is iedereen eigenlijk goed bevallen. Het moment was goed en er zijn meer bezoekers gekomen dan verwacht. Nu kunnen we de nieuwe collecties laten zien op een moment dat de winkeliers er meer aan toe zijn. De drukte van de eerste weken op afspraak is achter de rug en de blik is weer volledig gefocust op nieuwe modellen.” Wat betreft de catering tijdens de voorjaarseditie houdt ze een slag om de arm: “De horeca mag op dit moment nog niets, hopelijk mag er eind maart weer iets meer en kunnen wij de bezoekers gastvrij ontvangen met een hapje en een drankje zoals ze van ons gewend zijn.” De bieractie was tijdens de vorige najaarseditie een groot succes en Meubelhart Beusichem wil hier graag op voortborduren: “Alleen deze keer niet met bier, maar met iets anders. We houden het nog even geheim, maar het feit dat we nu vlak voor de Paasdagen geopend zijn gaat zeker terugkeren in de spaaractie!”