Koninklijke CBM heeft van verschillende woonmeubelfabrikanten, die met een eigen stand deelnemen aan IMM Cologne, de klacht gekregen dat IMM Cologne 2022 gehouden wordt van woensdag 19 januari tot zondag 23 januari 2022. Deze woonmeubelfabrikanten zijn niet blij met het feit dat het beursbestuur de maandag en dinsdag uit het beursprogramma gehaald heeft. Maandag is in Nederland, maar ook in andere Europese landen, een standaard handelsdag voor dealers omdat de winkels dan gesloten zijn. Mogelijk heeft dit negatief effect op het dealerbezoek.

”Als de beurs van woensdag tot zondag gehouden wordt, dan is dat effectief 2,5 beursdag voor verkoop, namelijk de woensdag en donderdag en een halve vrijdag. De meeste verkopers gaan vrijdag rond 13.00 uur naar huis. Zaterdag en zondag zijn consumentendagen. Woonmeubelfabrikanten vragen zich hardop af of het dan nog wel de moeite loont om als exposant deel te nemen aan IMM Cologne.”

IMM Cologne heeft de keuze gemaakt om het aantal beursdagen terug te brengen. Daar is van onze kant begrip voor zolang de maandag en de dinsdag maar in het programma blijven.

CBM heeft samen met INretail, Fedustria, Navem, de Austrian Furniture Industry en FENA een brandbrief richting IMM Cologne gestuurd om de maandag en dinsdag weer terug te krijgen in het beursprogramma voor 2022. Klik hier voor de brandbrief.

Voor eventuele vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Kees Hoogendijk: 023-5158800 of hoogendijk@cbm.nl