De aandeelhouders van beursorganisator Deutsche Messe AG in Hannover hebben besloten om de omvang van de raad van bestuur terug te brengen tot slechts één lid, Jochen Köckler. Andreas Gruchow heeft er volgens de voorzitter van de raad van commissarissen hoffelijk mee ingestemd om, op de beste voorwaarden, zijn functie neer te leggen. Een en ander heeft natuurlijk te maken met de dramatische situatie in beurzenland.

Deutsche Messe, welbekend van onder andere Domotex in Hannover, hoopt en verwacht dat 2021 een overgangsjaar zal zijn waarin de organisatie zich kan voorbereiden op  het opstarten van het de organisatie van beurzen,  zodra de algemene situatie het toelaat. Natuurlijk trekt ook Deutsche Messe een blik open met digitale mogelijkheden. “Daartoe breiden we onze beurzen uit met digitale opties die het hele jaar door beschikbaar zijn, maken we ons tentoonstellingscentrum klaar voor 5G en plannen we geheel nieuwe evenementen voor 2022,” aldus Köckler.

Als gevolg van de corona-crisis realiseerde Deutsche Messe vorig jaar een omzet van slechts 100 miljoen euro, wat een verlies betekent van 83 miljoen..Volgend jaar hopen we natuurlijk weer lekker naar de Domotex te kunnen rijden.

.