Met de labels Gispen Classics en Gispen Today, maakt dUTCH ORIGINALS al meer dan honderd jaar designmeubelen in de fabriek in Gelderland. dUTCH ORIGINALS . TIJDLOOS EN AUTHENTIEK klinkt daarom ook de slogan, aldus de fabrikant.

Het ambacht achter de designmeubelen van dUTCH ORIGINALS verdient dan ook wel wat aandacht. Hiervoor heeft mediaondernemer en kunstenaar Erik Kessels de geluiden vereeuwigd die vandaag de dag klinken in de assemblage en stofferingswerkplaats van dUTCH ORIGINALS in Asperen. De geluiden zijn in een geluids-compilatie gemixt, die aan de begindagen van de elektronische muziek doen denken! Niet vreemd natuurlijk wanneer je aan het werk gaat met industriële geluidsfragmenten. De geluidsmix is op een oranje langspeelplaat geperst en wordt in een gelimiteerde uitgave gepresenteerd op Design District in de van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Ook het artwork is verzorgd door Erik Kessels. Het design van de LP hoes bevat mooie zwart/wit fotografie uit de Fabriekshal in Asperen. De in het artwork opgenomen teksten zijn dan weer uitspraken van de verschillende medewerkers. Hiermee wordt het ambacht van de meubelen nog extra onderstreept. En geheel in stijl wordt de Langspeelplaat gepresenteerd in een oranje LP-tas, zoals een echt collectorsitem voor de design liefhebber mag worden geïntroduceerd.

Ook op de draaitafel komt de kwaliteit van dUTCH ORIGINALS nu goed naar voren! Het geluidsfragment is ook te beluisteren op: www.dutchoriginals.com/de-fabriek/