Een goede twee maanden voor aanvang van imm cologne 2024 meldt de organisatie dat naast grote namen die zich gemeld hebben als exposant ook grote inkoopgroepen en retailers van formaat (naast de nodige brancheverenigingen) zich hebben aangekondigd om de beurs te bezoeken. Dat zal een pak van het hart zijn voor Koelnmesse want deze groepen zijn van zeer groot belang voor de beurs.

Namen? Alinea, BUT, Conforama, El Corte Inglés, Friedhelm Schaffrath, IKEA, JYSK, Krieger/KHG, Micasa, Möbel Martin, Next, Nitori, Porta Möbel, Svenska Hem en XXXLutz. Maar ook bedrijven als Aldi, La Redoute, REWE en Tchibo komen langs in Keulen. Plus inkoopverenigingen zoals Alliance, Begros, Einrichtungspartnerring VME, Europa Möbel-Verbund, GIGA en vele anderen vertrouwen op imm cologne als inkoopmoment en als plek om te netwerken.

“De voorpret bij de exposanten is duidelijk merkbaar, ondanks de bekende uitdagingen in de markt van dit moment. Het toezeggen van de grote inkoopgroepen en belangrijke meubelretailers als bezoekers onderstrepen dit positieve signaal vanuit de markt. We verheugen ons er op om aan het begin van het jaar weer een belangrijk businessplatform te kunnen zijn“, aldus Bernd Sanden, Directeur van imm cologne.

Met maar 5 beursdagen moet imm cologne een efficiënte beurs zijn voor deelnemer en bezoeker. Nieuwe contacten vinden, handel voeren, bestaande contacten verstevigen, daar draait het om in 2024. Met name het Home-segment zal in het teken staan van deze dynamiek, zo zegt men in Keulen. Zowel import als export, deze beurs vervult een functie als opening tot de Duitse markt. Nu is Keulen altijd al een handelsbeurs geweest maar dit werd nooit zo openlijk beleden. Met het afschaffen van de consumentendagen en de druk die men voelt om gewoon spullen te verkopen op de beurs zonder al te veel poespas eromheen brengt de beurs deze boodschap nu ook expliciet naar buiten.

Van het jonge wonen tot stijlvolle interieurs voor zij die dit kunnen betalen, bij het onderdeel Home is dit allemaal terug te vinden. Zitmeubelen, kasten, kindermeubelen, accessoires: het is allemaal aanwezig en weerspiegelt de verschillende smaken en woonstijlen van consumenten en biedt oplossingen voor iedere woning, aldus de beurs.

Naast Home zijn er ook Sleep en Pure als beurssregmenten van imm cologne. van 14 tot en met 18 januari komt de gehele interieurwereld opnieuw samen in Keulen en zet de trends voor het komende seizoen.

www.imm-cologne.com