Waarom iets veranderen wanneer het goed loopt? De organisatie van imm Cologne, Koelnmesse, is tevreden over de afgelopen editie van de meubelbeurs en kondigt aan zaken te veranderen maar toch ook weer niet…

Van 12 tot en met 16 januari vindt de editie van 2025 plaats en de voorbereidingen zijn in volle gang. Koelnmesse wil het concept van dit jaar, The Circles, verder ontwikkelen na de positieve reacties die erop kwamen van deelnemers en bezoekers. Dit jaar trok de beurs 42.000 bezoekers uit 129 landen die afkwamen op  ongeveer 750 exposanten.  De marktsituatie is op dit moment nog steeds in beweging (een mooie omschrijving van: de vraag blijft achter) maar aan de beurs zal dat niet liggen, zo zegt men zelfverzekerd in Keulen: “We helpen de branche nog steeds door een nieuwe impuls te geven”, zo klinkt het. En afgaande op de vele positieve berichten vanaf de beurs dit jaar is dat niet geheel uit de lucht gegrepen.

“Door deze positieve feedback gaan we er met nog meer energie tegenaan voor volgend jaar”, aldus beursdirecteur Bernd Sanden. “Samen geven we vorm aan de meubelbranche van de toekomst.” The Circles stond voor een opstelling waar exposant en bezoeker elkaar ontmoeten buiten de stands om en dit wordt met veel genoegen herhaald in 2025. Koelnmesse hoopt de dialoog tussen beide partijen in The Circles verder te intensiveren: nog meer met elkaar praten met een glas in de hand dus. Wat wel verandert is de hallenindeling voor Pure, Home en Sleep “voor een verrassende beursbeleving voor alle partijen.” Met speciale deelname formaten voor maatgerichte oplossingen.

De congressen en Pure Talents Contest (dit jaar 1.000 inzendingen, een record) keren ook weer terug dus zoveel nieuws is er eigenlijk niet te melden. Ja, dat de vroegboek korting nog loopt tot en met 30 april aanstaande.

www.imm-cologne.de