Drie korte woorden met een grote betekenis, want imm cologne 2021 is de eerste grote beurs van het jaar, zeker nu de beurs in Brussel is geschrapt.  Samen de toekomst vormgeven is het thema in Keulen (18-24 januari).

“We willen samen met de branche vorm geven aan het Nieuwe Normaal“, zo vat Matthias Pollmann CEO van, Koelnmesse het samen. Het gaat om het bieden van een platform voor de exposanten om de bezoekers, ook in deze tijd, te bedienen. Vanaf 18 januari gaat de beurs open, dat staat vast voor Pollmann en voor Claire Steinbrück, beursdirecteur van imm cologne. Op dit moment is 70 procent van de beursruimte verkocht. “Dat kunnen we op dit moment een prima score noemen “, zo zegt Pollmann. “Mensen hebben de behoefte om elkaar weer echt te ontmoeten, dat zien we ook bij andere beurzen.Het is onmisbaar voor het leggen en bevestigen van contacten.“

Daarbij komt dat het thema wonen als winnaar uit de crisis is gekomen, net als kamperen homeoffice en digitaliseren. Ook Outdoor Living, koken & eten en Home Spa behoren tot de favoriete onderwerpen van veel mensen.

Exposanten verwachten straks een veilige beurs die toch in staat is om veel bezoekers op de been te brengen. En men verwacht een digitaal alternatief om die bezoekers te bereiken die niet kunnen komen. “De Hot Spots in Europa zorgen voor onzekerheid over de komst naar de beurs. Dus moeten we het Nieuwe Normaal vanaf nu omarmen. We kunnen niet wachten tot oude tijden terugkomen en we moeten dus naar de toekomst kijken“.

Met het #B-SAFE4business concept zijn de eisen voor medische en organisatorische uitdagingen afgedekt, zo zegt de beursorganisatie. Zo wordt de gebruikte lucht uit de beurshallen naar boven afgevoerd en vervangen door frisse lucht om zo besmetting met het virus te voorkomen. Doel van de beurs is om te voorkomen dat de Europese meubel- en keukenindustrie geen terrein te laten verl iezen op de internationale markt. “Het is voor een goede herstart niet dwingend noodzakelijk om uitsluitend noviteiten te tonen. Het gaat er om op de beurs aanwezig te zijn. Met name voor deze markt, waarbiji ‚Touch and Feel‘ onmisbaar zijn, zeker nu vele andere beurzen niet doorgaan.“, zo beschrijft Pollmann de stemming in Keulen.

“Natuurijk hangt de toestroom van bezoekers af van factoren als het luchtverkeer, de treinen, het openbaar vervoer en reisbeperkingen door de overheden die worden opgeheven, maar dan nog denken wij dat we 90 procent van onze bezoekers bereiken die hier naar toe komen. De bezoekers gaan zeker meer een Europese herkomst vertonen, aangezien Amerikaanse en Chinese bezoekers niet gaan komen, maar dan nog ziet de beursorganisatie geen dramatische daling van de cijfers in het vooruitzicht. Juist de Duitse industrie is zeer gericht op Europese afnemers dus deze bezoekers zullen er bij zijn in 2021“, zegt Pollmann.

“Nu orgatec niet doorgaat rekenen we ook op de komst van architecten en projectinrichters“, zegt Claire Steinbrück. “Voor hen is deze beurs een prima alternatief.“ “We gaan ons verder inzetten op een digitaal platform om zo de bezoekers constant te informeren. De producten komen op een scherm anders over dan in het echt, maar we kunnen bijeenkomsten streamen en exposanten de ruimte bieden om zich te presenteren en hun reikwijdte te vergroten. Goed voor de exposanten, de bezoekers en voor ons.“
www.imm-cologne.com