Interior Group met co-creators Keijsers Interiors én De Projectgroep hebben samen de opdracht gekregen tot het volledig (maatwerk) inrichten van het grootschalige en prestigieuze Utrechtse studentencomplex The Cube.

Het markante studentenwooncomplex staat op de oude locatie van de Nederlandse Pakketdienst in de wijk Overvecht in Utrecht – hoek Zamenhofdreef en de Brailledreef. The Cube wordt als een stad in een stad, waar bewoners van allerlei achtergronden en pluimage straks samenkomen. Dit hele complex bestaat uit 639 gevarieerde appartementen voor individuen, stellen, PhD-kandidaten, mindervaliden en units gegroepeerd in woongroepen. Er komt een grote fietsenkelder en 1.000 m2 publieke voorzieningen waaronder horeca en 18 ‘shared livings’. Denk hierbij aan een mooie, moderne lounge, een restaurant met leerbedrijf, koffiebar en een sfeervol ingerichte bibliotheek en studieruimten.

De vervlechting van stad en groen, Overvecht en Utrechtse binnenstad, student en wijkbewoner krijgt vorm in dit karakteristieke gebouw. Met zijn 15 etages is The Cube daarmee het hoogste gebouw in de wijk Overvecht. Voor de buurtbewoners gaat het complex zeker ook een verbindende rol vervullen. Zo komt op de begane grond een centrale plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten voor verschillende activiteiten. En er komt een horecaplein [De Plint genaamd] dat uiteraard voor iedereen vrij toegankelijk is.
Na de zomer starten de specialistische inrichtingswerkzaamheden voor Keijsers Interiors en De Projectgroep. Het gebouw wordt naar verwachting voor het collegejaar 2022-2023 opgeleverd.

“Wij zijn erg blij met deze fantastisch mooie opdracht, zeker ook omdat het in onze ‘eigen’ stad is”, aldus Rob Heijneman Sales Manager bij Keijsers Interiors. Het produceren en inrichten van maatwerk interieur is De Projectgroep en Keijsers Interiors op het lijf geschreven. Beide bedrijven sámen bieden toegevoegde waarde door bundeling van krachten, kennis en kunde. Techniek en ambacht vertalen in creativiteit in alle fases van het interieurproces: van reflectie op ontwerp tot uitvoering. Vanuit deze synergie zijn zij de co-creators van Interior Group – met het experience center – dé inspiratieplek bij uitstek waar meesterschap, design, vindingrijkheid, vakmanschap, ambacht en uniciteit samensmelten.

Co-creators van Interior Group
Vakkennis delen is co-creation. Alleen dán worden de beste concepten ontwikkelt die werkelijk tot de verbeelding spreken. Meerwaarde geven op allerlei vlak en elk project keer op keer verrijken – dat is de visie van de groep. Gezamenlijk bieden zij een totaaloplossing qua smaak, invulling, toepassing én uitvoering van elk plan voor een nieuw interieur of project. Alles op maat gemaakt. Kijk voor een digitale impressie op: www.interiorgroup.com.

Over Keijsers Interiors
Keijsers Interiors bestaat sinds 1872 en is gevestigd in Horst en in het pand van Interior Group in Utrecht. Het bedrijf is specialist in maatwerk en uitgegroeid tot de top vijf grootste interieurbouwers in Nederland. Keijsers Interiors realiseert kwalitatief hoogwaardige projecten voor opdrachtgevers in de retail branche, utiliteit-, musea- en hospitality-sector. Bekende namen zoals onder meer Naturalis Biodiversity Center, Rechtbank Rotterdam, KPN-stores, Hunkemöller, HNO ziekenhuis Curaçao, Shell en diverse hotelketens zoals Corendon Hotels, The Student Hotel, Cityden, NH Hotels, HQ Booking en het Plopsa Hotel, worden gerekend tot de clientèle. Keijsers Interiors heeft een eigen fabriek met ruim 130 werknemers.

Kijk voor meer informatie op: www.keijsersinteriors.com.

Over De Projectgroep
De Projectgroep is gevestigd in het pand van Interior Group in Utrecht en werkzaam in diverse landen. De organisatie heeft veel ervaring en kennis in het bijstaan én realiseren van gedeeltelijke en complete interieurprojecten voor projectontwikkelaars met het inrichten van woningen, kantoorruimtes en recreatiewoningen. De opdrachtgevers worden volledig ‘ont-zorgt’ wat betreft stoffering en meubilering van ruimtes. De Projectgroep adviseert, ontwerpt, levert en plaatst. Het bedrijf coördineert als één aanspreekpunt
de projecten met alle betrokken disciplines en alle projecten worden turn-key opgeleverd. De Projectgroep werkt onder meer voor: de horeca branche, recreatieparken en resorts, hotelketens, particuliere beleggers en heeft projecten gerealiseerd voor Europarcs, FC Utrecht, Fletcher Hotels, The Cube Utrecht en het Haarhuis Hotel.

Over Interior Group
Interior Group is het gezamenlijke initiatief van Keijsers Interiors en De Projectgroep dat sinds mei 2020 haar deuren heeft geopend van het experience center – gevestigd aan de rand van Utrecht. Vanuit Interior Group wordt het beste resultaat voor elk project en voor iedere opdrachtgever bekeken op het gebied van duurzaamheid, creativiteit, budget, innovatie en inventiviteit gerealiseerd en gegarandeerd wordt. Het experience center biedt faciliteiten waar vak- en branchegenoten gebruik van kunnen maken om zich te laten inspireren. Er zijn vergaderfaciliteiten en een restaurant waar ontbijt en lunch geserveerd wordt. Ook specifieke afspraken kunnen op verzoek gemaakt worden.

Kijk voor meer informatie op: www.interiorgroup.com