Vandaag lanceert Leolux het vierde merk onder haar paraplu. Met évidence brengt de fabrikant uit Venlo, naar eigen zeggen, “vertrouwd Nederlands design voor mensen die weten wat ze willen” op de markt. De series banken, fauteuils, tafels en kleden staan opgesteld in het atrium van De Woonindustrie in Nieuwegein.

De collectie bestaat wat de zitmeubelen betreft uit de modellen Boavista (fauteuil, banken van 143, 168 en 193 cm breed en een poef), Catalpa (fauteuil, banken van 159, 183 en 211 cm breed en een poef), Paian (fauteuil, banken van  154, 174 en 194 cm breed, een poef en een hoofdsteun), Saga (fauteuil) en Timandra (fauteuil, banken van 148, 173 en 198 cm breed, een poef en een hoofdsteun).  Er is een zeer ruime keuze aan stofferingen in leder, textiel of Alcantara. Bij bijna alle modellen is het mogelijk om de zithoogte en -diepte te laten aanpassen voor persoonlijk comfort.

Comfort en kwaliteit zijn de leidende eigenschappen van évidence, aldus Leolux dat streeft naar 50 dealers van het merk. De fabrikant benadrukt ook dat dit merk geen B-keuze van de reguliere Leolux collectie is: het zijn speciaal voor dit merk ontworpen modellen, in Venlo gemaakt volgens de geroemde hoge kwaliteitseisen van Leolux. Er zijn nog steeds heel veel opties in stoffering (onder andere stoffen van De Ploeg) en maatvoering, maar het aantal is compacter ten opzichte van het merk Leolux. “Bewezen kwaliteit in comfortabel en compact zitten”, aldus de fabrikant, die in de documentatie kiest voor sfeerfotografie in herkenbare huiskamers voor een bredere groep consumenten.

De belangstelling was vanochtend al zeer groot voor dit nieuwe merk. Meer informatie: www.evidence-living.nl