Matrassenleverancier M line wil als Official Sleep Supplier van TeamNL de winkans op de Olympische Spelen in Tokio vergroten, en wel met papieren kraanvogels. Volgens een eeuwenoude Japanse legende brengt het vouwen van duizenden origami vogels geluk en daarom roept de matrassenleverancier (met de actie #kraanvogelvoorgeluk) fans en topsporters op het geluk een handje te helpen. Er zal deze editie geen publiek aanwezig zijn, dus kan TeamNL alle steun vanuit Nederland gebruiken.

Niet alleen de Nederlandse fans worden opgeroepen om TeamNL extra gelukt te wensen. Ook in het Olympisch dorp is papier uitgedeeld om de vrije tijd te doden en hun eigen geluk te beproeven. Samen met onder andere M line ambassadeurs Kjeld Nuis (foto), Luuk de Jong, Jill Roord, Dirk Kuyt en Robert Gesink gaat Nederland aan het vouwen! Het is geen eenvoudige vouwtechniek, dus M line daagt iedereen uit om zijn mooiste ontwerp te delen en anderen te nomineren om de Japanse vouwkunst te evenaren. Er staan mooie  M line prijzen tegenover. Tijn Cuppen, sportmarketeer bij M line: “Via deze manier hopen we de vele topatleten van TeamNL digitaal te bereiken en in contact te brengen met hun fans in Nederland. Er is nog nooit zo’n grote afstand geweest nu geen supporters toegestaan zijn. Vanuit ons eigen kikkerlandje doen we een beroep op een dosis geluk, wat soms ook nodig is om topprestaties te bereiken.”

Millimeters en honderdsten van seconden maken tijdens de Olympische Spelen het verschil. Details tellen en nachtrust is één van die belangrijke details. Een goede nachtrust draagt bij aan het herstel van lichaam en geeft kracht om overdag tijdens trainingen of wedstrijden het beste van jezelf te laten zien. Daarom werken M line en NOC*NSF sinds de Olympische Spelen van Beijing (2008) samen om de topsporters te ondersteunen tijdens hun rustmomenten. Vancouver (2010), Londen (2012), Sotsji (2014), Rio de Janeiro (2016) en PyeongChang (2018): M line was er telkens bij. Ook in Tokio slapen alle Nederlandse sporters op M line om de overnachting in het Olympisch dorp zo comfortabel mogelijk te maken.

www.mline.nl/kraanvogel/