Treurig nieuws. Manlio Armellini, sinds 1965 het hart en de ziel van de Salone del Mobile di Milano, is overleden. Hij was secretaris-generaal en later CEO van Cosmit.

Claudio Luti, voorzitter van de Salone del Mobile: “Met het overlijden van Manlio hebben we een vriend verloren wiens vasthoudendheid en vaardigheid ertoe hebben geleid dat de Salone del Mobile wereldwijd erkende successen heeft weten te realiseren. Samen met de ondernemers hield hij toezicht op de ontwikkeling van de beurs en zo evolueerde de beurs tot een toonaangevend internationaal evenement, en niet alleen voor het design. Hij initieerde culturele projecten in de stad Milaan. Hij stond pal achter de beurs en geloofde in de Salone. Hij ging feilloos om met de vele veranderingen die zich in de loop van de tijd voordeden. Het bedenken van oplossingen en innovaties om het merk Salone te beschermen en te versterken,
dat was ‘zijn lust en zijn leven’. Hij deed dit vol passie, met zijn vrouw Armida aan zijn zijde. Doorgaan langs dezelfde weg zal het best mogelijke eerbetoon zijn dat we kunnen brengen aan deze buitengewone man, die enorm gemist zal worden door ons allemaal. Ciao Manlio.”