Het Italiaanse Natuzzi laat ook meubelen in China maken (in Shanghai, om precies te zijn) en liet vorige week een persbericht uitgaan waarin de situatie in China met betrekking tot de invloed van het Coronavirus werd toegelicht.

De fabriek in Shanghai produceert voor de Aziatische en Amerikaanse markten en is goed voor een kwart van de totale productie van het merk. De fabriek is twee weken dicht geweest, start nu langzaam weer op en in april verwacht Natuzzi de capaciteit van voor de sluiting weer te kunnen bereiken. De gedwongen sluiting door de uitbraak van het virus gaat Natuzzi in omzet tussen de 10 en 15 miljoen euro kosten, zo verwacht het bedrijf. Vanaf mei zal de omzet weer stijgen volgens deze verwachting.

Natuzzi ondervindt ook vertraging binnen China in een aantal toeleveringen door derden. Het bedrijf is druk op zoek naar alternatieven, maar deze zullen extra kosten met zich meebrengen. De fabrikant benadrukt dat dit een momentopname is die ieder ogenblik kan omslaan: verdere verslechtering van toelevering of juist een verbetering. De recente berichten dat het aantal besmettingen in China aan het dalen is draagt voor de Italianen hopelijk bij aan een verbetering van de situatie.

Wat betreft de afzet in China zelf, deze maakt op dit moment minder dan 10 procent uit van de totale verkoop van Natuzzi meubelen en het is nog te vroeg om te zeggen of het virus van invloed is op de Chinese verkoopcijfers, aldus de Italianen.