De Sideway Sofa van Carl Hansen & Son heeft een moderne vorm, een klassiek ontwerp en nodigt uit tot een goed gesprek. De sofa is ontworpen door de Deense designer Rikke Frost.

Met meer dan 110 jaar ervaring in het maken van meubelen heeft de fabrikant ook veel ervaring in het samenwerken met designers. De samenwerking met Frost is gebaseerd op een gedeelde voorliefde voor natuurlijke materialen en ambachtelijke productie.

Knud Erik Hansen, de CEO van de fabriek, is blij met dit nieuwe meubel dat naadloos past in de collectie van Carl Hansen. “Haar ontwerp past bij ons DNA als fabrikant. Juist de asymmetrische vorm is een welkome aanvulling op de vormen waarvoor wij bekend zijn.” Rikke Frost over haar ontwerp: ” Comunniceren gebeurt steeds meer via een tablet of een telefoon. Dit meubel nodigt uit om weer eens face to face met elkaar te praten. Bij de meeste sofas kijk je vooruit en moet je jezelf omdraaien om iemand aan te kijken, bij deze sofa niet.” Ze deed mee aan een designwedstrijd op de Deense TV en ontwierp dit model in slechts drie weken tijd.

Het frame is van gestoomd en gebogen eiken en walnoot, gestoffeerd met meubelstof. Opvallend detail is de rugleuning die gemaakt is van geweven papierkoord. De sofa meet 197 (lengte) bij 104 (diepte) bij 74  (hoogte) cm en heeft een zithoogte van 41 cm.