Koelnmesse heeft een nieuwe titel toegevoegd aan het portfolio. Op 6 en 7 juni 2024 wordt in het beurscomplex van Bergamo de eerste editie gehouden van interzum forum italy (interzum houdt niet van hoofdletters). Deze editie is speciaal bedoeld voor de Italiaanse meubelindustrie en die van de omringende landen.

Uiteraard worden de twee dagen ook gevuld met lezingen over de laatste trends, de nieuwste innovaties en de huidige marktontwikkelingen. De beurs zelf heeft de focus met name op productsegementen als kantoren, stoffering en textielmachines plus plaatmateriaal en beslag. “Dit is een ideaal platform voor de Italiaanse markt. Met de specifieke eisen en regels die gelden voor de Italiaanse markt is deze nieuwe beurs de plek voor het vinden van oplossingen voor uitdagingen van deze invloedrijke markt”, aldus Matthias Pollmann, Vice President van Koelnmesse. “Deze beurs zal van invloed zijn op de ontwikkeling van de Italiaanse productieketens van meubilair en interior design”, zo voegt Thomas Rosalia, Managing Director van Koelnmesse Italia eraan toe.

“interzum 2023 in Keulen heeft laten zien dat dichtbij de bedrijven staan als beurs een positieve invloed heeft op de lokale industrie. Om nog meer Italiaanse bezoekers en exposanten bijelkaar te kunnen brengen is dit een prima oplossing, vooral omdat het plaats gaat vinden in de jaren dat er geen interzum in Keulen is (interzum wordt om het jaar, dus iedere twee jaar gehouden)”, zo licht Rosalia verder toe. Voor interzum forum italia is gekozen voor Bergamo omdat het middenin de productiestreek Lombardijen ligt en goed bereikbaar is. Op de foto het beurscomplex in Bergamo.

www.interzum.forum.it/eng