Begin november 2023 heeft Nolte Möbel uit Germersheim een insolventieprocedure aangevraagd bij de rechtbank. In Duitsland verloopt dit anders dan in Nederland en de fabrikant heeft nu een brief aan haar klanten gestuurd om deze gerust te stellen over het voorlopige vervolg.

Er is een curator aangesteld, de heer Steffen Rauschenbusch, en vanaf 1 februari loopt nu de insolventieprocedure. De klanten van de onderneming hebben inmiddels aangegeven dat de modellen van het merk onmisbaar zijn voor hun zaakvoering en zo is er een herstructureringsconcept ontwikkeld waardoor het bedrijf ook na vandaag operationeel blijft. De Express Möbellijn is stopgezet, het personeel is gereorganiseerd en nu is het zaak om de productiecapaciteit zo optimaal mogelijk te benutten. De fabriek vraagt daarvoor de verdere ondersteuning door de klanten.

Op dit moment lopen er gesprekken met een mogelijke investeerder die de toekomst van het bedrijf kan garanderen. Ondertussen blijft Nolte gewoon leveren en nieuwe modellen ontwikkelen. Directeur Oliver Bialowens en de curator danken alvast de klanten voor hun vertrouwen en hopen op het verder voortzetten van de samenwerking. Zodra de gesprekken met de investeerder tot een resultaat leiden zullen de klanten hierover worden ingelicht.