Maandag en dinsdag vonden in Meubelhart Beusichem twee extra beursdagen plaats als mogelijk alternatief voor het wegvallen van de fysieke editie van Meubelbeurs Brussel. De maandag was goed, vandaag was het iets te rustig volgens sommige deelnemers.

Ronald Verdult (RV Design): “Dit is natuurlijk geen vervanging voor Brussel. Eventuele Belgische bezoekers hebben we helaas niet mogen begroeten vanwege de lockdown die daar geldt vanaf maandag. Maar we hebben zeer zeker bezoekers uit eigen land mogen ontvangen, vooral op maandag. Ik denk ook dat inkoopgroepen niet meer als groep op stap gaan, dat was al duidelijk tijdens de afgelopen M.O.W. Zij kopen nu in via Teams, achter de computer, en dat merken wij ook. Daarnaast denk ik dat veel klanten denken: het gaat goed in de winkel, eerst maar opmaken wat we nog hebben staan en bijbestellen. Dan zien we wel weer verder, de nieuwe dingen komen later wel weer. Op zich begrijpelijk. Dus ik bestel voorlopig ook minder nieuwe items bij onze fabrieken. Je moet hooien als de zon schijnt, dus verkopen bestaande producten nog prima door dan hebben novitieiten geen haast.”

Fedor Lange (Mecam/DFM): “Maandag was een goede dag. Goede aanloop, veel interesse, we hebben 5 of 6 nieuwe modellen staan, dat is toch ongeveer 20 procent van wat we hier laten zien. Daar is goed op gereageerd, zeker op maandag. Vandaag was het heel stil. Maar op zich zijn we heel tevreden, de orders die we gisteren hebben kunnen schrijven zijn toch weer de moeite waard om mee te doen. Ik zie dit als een mooie aanvulling op wat we in september hebben meegemaakt hier in Beusichem.”

Hans Allersma (NeoStyle): “Gisteren was redelijk, vandaag was te stil. Corona speelt zeker een rol in deze. Mensen blijven sneller thuis nu. Dit was een veilig evenement, met mondkapjes, afstand houden, handgel overal en geen eten of drinken. Dat schrikt toch een beetje af, denk ik. Mensen denken: als we niet hoeven blijven we in de winkel staan, lekker doorgaan met verkopen. Maar ik ben blij met de bezoekers die we hebben mogen ontvangen: goede reacties op het nieuwe model en ook feedback van mensen die hem al in september hadden gezien. Dat is informatie waar we iets mee kunnen en die we anders gemist hadden. Al met al was deze poging tot extra dagen de moeite zeker waard.”

Arend Teerink (Lenselink Furniture): “Het was in ieder geval lekker warm op maandag, hahaha! Wanneer je op niet veel bezoekers rekent met dit soort extra dagen dan valt het aantal bezoekers, zeker op maandag, inderdaad mee. Ik ben niet zo’n voorstander van extra dagen, maar omdat iedereen meedeed zijn we ook open gegaan. Voor de Belgische klanten was het dubbel pech: geen Brussel en een lockdown. Dat is zuur. Voor de Nederlandse klanten: we hebben in september al een zeer goede beurs gedraaid en je kunt niet verwachten dat we op zo’n korte termijn weer iets nieuws hebben waar mensen voor naar Beusichem komen. Klanten hebben het ook enorm druk in de winkel, dat is natuurlijk prima. Ze hebben nauwelijks tijd voor dit soort dingen en dat is eigenlijk een goed teken.”

Samien Blauwendraad (Sit Design): “Gisteren was een leuke dag, vandaag was het iets minder wat betreft het aantal bezoekers. Deze extra dagen waren ook bedoeld om Belgische klanten die niet naar Brussel kunnen gaan toch iets te kunnen bieden, maar de lockdown heeft er voor gezorgd dat ze niet zijn gekomen, en dat begrijpen we uiteraard. Ik ben toch tevreden omdat we klanten hebben kunnen spreken die in september geen gelegenheid hadden om langs te komen. We hadden ook al afspraken gepland op deze dagen en dat is prima gegaan. Maar wat mij betreft hoop ik dat we dit soort bijeenkomsten in de toekomst zonder mondkapje kunnen doen: je ziet elkaars gezicht maar voor de helft dus de non-verbale communicatie met het gezicht valt weg. Wanneer ik een grapje maak, of de bezoeker doet dat, dan moet je hoorbaar lachen. Dat blijft heel vreemd. Maar los daarvan: blij dat we het hebben georganiseerd en blij met de contacten die we hebben gelegd!”