78 bedrijven nemen deel aan de editie van 2023 van Proposte, de exclusieve gordijn- en meubelstoffenbeurs aan de oevers van het Como meer op 18, 19 en 20 april.

Villa Erba is zoals altijd de bijzondere plek waar deze beurs wordt gehouden, deze keer met 29 Italiaans en 49 buitenlandse deelnemers. Voor het eerst doet het Franse bedrijf Linder mee, net als het Italiaanse Jannelli & Volpi, waarmee Proposte een exposant in huis heeft die thuis is in het behang en dat is voor het eerst op deze stoffenbeurs.

Het aantal deelnemers komt met 78 in de buurt van het aantal van voor de pandemie en de organisatie wijst erop dat tien bedrijven er voor het eerst sinds jaren weer bij zijn (welke zegt men niet, het gaat om 1 Italiaans bedrijf en 9 van over de grenzen). “Het feit dat bedrijven weer terugkeren naar Proposte, zoals het Turkse Vanelli Tekstil (dus alsnog een naam), bewijst het belang van deze beurs. Het is een must in de wereld van gordijn- en meubelstoffen”, zo zegt Alessandro Tessuto, president of Proposte.

De 3-e editie van Proposte staat in het teken van een nieuwe samenwerking met Comocrea Interni, een textiel design expo die een plaats krijgt op de beurs. De Ala Regina zal een overzicht bevatten van het werk van 18 designers die in de loop der jaren hun werk hebben getoond tijdens Proposte. Dit zal het bezoek aan deze editie nog leuker maken, zo belooft de organisatie.

www.propostefair.it