Red Dot Award: Product Design 2022 – de ontwerpwedstrijd staat open voor inzendingen tot 11 februari 2022

De Red Dot Award: Product Design gaat een nieuw wedstrijdjaar in. Van 11 oktober 2021 tot 11 februari 2022 kunnen ontwerpers, ontwerpbureaus en fabrikanten weer hun producten inzenden en een internationale jury de ontwerpkwaliteit ervan laten beoordelen. Inzenden kan in een of meer van de circa 50 categorieën, variërend van meubels en keukenapparatuur tot speelgoed, consumentenelektronica, medische technologie, robots en voertuigen

De beoordelingsprocedure

De Red Dot Award: Product Design gaat terug tot de jaren 1950. Elk jaar gaat de wedstrijd op zoek naar opmerkelijke designprestaties en productinnovaties. Ontwerpers en bedrijven van over de hele wereld nemen deel aan de verschillende categorieën om een onderscheiding in de wacht te slepen. Zij vertrouwen op de beslissing van de jury, die uit ongeveer 50 juryleden uit meer dan 15 landen bestaat en zijn uitgebreide deskundigheid op het gebied van design gebruikt om de kwaliteit van de producten te beoordelen. De inzendingen in een categorie concurreren niet rechtstreeks met elkaar. In plaats daarvan wordt elk product afzonderlijk op zijn eigen merites beoordeeld.

De Red Dot – een kwaliteitslabel voor goed design

De winnaars van de wedstrijd profiteren van een grotere zichtbaarheid van hun designprestaties. Met de Red Dot verwerven zij een kwaliteitslabel dat nu niet alleen bekend is bij deskundigen in de sector, maar ook bij consumenten, en dat over de hele wereld geassocieerd wordt met goed design. Dit maakt het voor de winnaars gemakkelijker om de ontwerpkwaliteit van hun producten op een eenvoudige en beknopte manier over te brengen en zo de consument te begeleiden voordat hij tot een aankoop besluit.