Studio Roderick Vos bestaat 25 jaar en dat gaat niet onopgemerkt voorbij. Roderick en Claire Vos omschrijven het zelf als volgt: “Bijna 25 jaar lang hebben we allebei geprobeerd om de Nederlandse en internationale designscene te fascineren met onze productontwerpen, met name voor verlichting, meubelen, textiel en accessoires.” Op de nieuwe website van de studio zijn hier veel voorbeelden van te zien: www.roderickvos.nl

De synergie tussen Studio Roderick Vos en Pode, onderdeel van de Leolux Furmiture Group, brengt creativiteit en vakmanschap samen. De eigenzinnige smaak van de studio gecombineerd met Pode’s nadruk op kwaliteit. Comfort en elegantie in de traditie van Dutch Design, zo zegt het duo zelf. “Voor ons is het een droom die is uitgekomen om met hart en ziel aan dit merk te kunnen werken. De zitmeubelen en accessoires die we voor Pode ontwerpen frissen ieder interieur op en voegen accenten toe. We zijn nauw betrokken bij het vinden van andere designers voor het merk en zijn verantwoordelijk voor de visuele identiteit. Pode heeft een speciale plek in ons hart want we kunnen onze passie en liefde in kwijt, leer je het merk kennen dan leer je op een bepaalde manier ons kennen.”

Daarnaast werkt de studio ook in product design en art direction voor andere merken, zoals het jonge design label HC28 Cosmo. De studio ontwierp een fauteuil en de presentatie van deze Twisty, waarvan de vloeiende lijnen doen denken aan de film 2001, A Space Odyssey van Stanley Kubrick. Twisty heeft de Elle Deco International Design Award gewonnen voor de categorie best furniture in 2023/24.

“Soms hebben we ideeën die een beetje te ver gaan voor onze opdrachtgevers maar dan maken we het alsnog voor onszelf! Zo zijn onze Studio Editions een aantal jaren geleden ontstaan Soms komt een particuliere opdrachtgever met een verzoek voor een uniek ontwerp dat weer leidt tot een idee voor een ander project. Studio Editions een smeltkroes van leuke ideeën die vanuit de fabriek direct naar de klant gaan. Niet verkrijgbaar in de winkels, alleen via ons eigen kantoor.” Merken waar de studio nog meer voor gewerkt heeft zijn bijvoorbeeld Alessi, Cor Unum, Driade, Linteloo, Fatboy, ITEM Amsterdam, Molinari, Moooi, Pode, Polspotten en Royal Tichelaar Makkum. Sinds 2016 zijn Roderick en Claire art directors voor Pode.

De portretten zijn gemaakt door Benning & Gladkova (helemaal bovenaan) en van boven naar beneden door Paul Huf, Frank Tielemans, Marie Cecile Thijs en opnieuw Benning & Gladkova.