Deze zomer brengt het Deense meubelmerk &Tradition een ‘nieuwe’ loungechair op de markt met duidelijke verwijzingen naar de jaren 30 van de vorige eeuw. Deze Wulff  had zo ontworpen kunnen zijn in deze hoogtijdagen van modern Deens design. En blijkt dat ook te zijn…

In deze periode begonnen timmerlieden en architecten op grote schaal met samenwerken en dit leverde veel mooie meubelen op waarvan vele inmiddels wereldberoemd zijn. Fijne lijnen, niet meer het onbeholpen recht toe recht aan meubilair met overvloedige borduursels in de stoffering, maar meer vloeiende, sculpturale vormen en strakke, uni stoffen. Deze modellen werden in een kleine oplage met de hand gemaakt. De heruitgave van de Wulff krijgt een groter productievolume. Let bij de foto hieronder ook op het gebruik van de trendy Terry stof: comfort is de trend van dit moment. Op de foto bovenaan staat ook Little Petra, een andere heruitgave van &Tradition.

Wulff is dus geen spliksplinternieuw model maar een heruitgave van een stoel die oorspronkelijk in de jaren 30 het levenslicht zag. Maar de waaiervormige rugleuning, de typische armsteunen en het vakmanschap waarmee de stoel is gemaakt zijn eigenlijk tijdloos en dus ook van nu. Destijds werden de stoelen op bestelling gemaakt (vandaar de kleine oplage) en het merk &Tradition kocht een oorspronkelijke Wulff op een veiling. De ontwerper van deze geriefelijke fauteuil is, zoals in veel gevallen uit deze periode, onbekend gebleven maar het merk herkende direct: deze stoel verdient een groter publiek.

“Gestoffeerd meubilair kent een heropleving,” aldus Els Van Hoorebeeck, Head of Design bij &Tradition. “We zijn blij dat we deze traditie nieuw leven kunnen inblazen met modellen als de Wulff en het kleinere zusje Little Petra, eveneens een heruitgave. Ze voegen direct karakter toe aan het interieur.” Er zijn verschillende stoffen verkrijgbaar en de houten poen en armleuningen zijn er in geolied noten of geolied eiken.

www.andtradition.com