In tegenstelling tot wat er eerder werd gecommuniceerd, vindt Intirio 2019 wel degelijk plaats. En dit op verzoek van de markt. Dat de beurs toch doorgaat gebeurt op vraag van exposanten. Intirio loopt eind januari gedurende drie dagen. Naar nu blijkt is er toch een duidelijke behoefte aan een ontmoetingsplek en een platform voor interieurspecialisten. De nieuwe eigenaar van de beurs, Easyfairs, ziet daarom nieuwe kansen.

Nieuwe focus

Het nieuwe Intirio wordt een gefocuste beurs. Het aanbod zal zich concentreren rond raam-, wand-, meubel- en vloerbekleding. Selectief, high-end, voor de retail en projecten in de Benelux. Het duidelijk aanbod en opnieuw gaan voor een jaarlijks ritme sterkt de interieur-business.

Verandering van stijl

Intirio nieuwe stijl wordt geen copy-paste van het oude Intirio. De beurs mikt zelfs op een stijlbreuk. Een creatief grondplan en een vernieuwde aanpak voor de standbouw zorgen voor eenvoud en flexibiliteit. Een interieur-datingshow én business platform die elke bezoeker ongetwijfeld zal inspireren.

Dagje minder

Intirio duurt voortaan 3 dagen: zondag 27, maandag 28 en dinsdag 29 januari 2019. Ook deze beslissing komt er op vraag van de exposanten. Het succesvolle Intirio interieurcongres zal in de beurs geïntegreerd worden. Op maandagochtend zal het accent liggen of de retail. Dinsdagochtend komt de B2B projectmarkt aan bod. Invloedrijke sprekers komen hun visie en ervaringen delen met de interieurprofessionals uit België en Nederland. Zodoende wordt Intirio een all-in-one platform, waar aanbod, inspiratie en oriëntatie samengaan.

Intirio en Trendz

Intirio zal simultaan lopen met de nieuwe beurs TrendZ Belgium, die recent door Easyfairs werd gelanceerd. TrendZ is een B2B event voor Living & Lifestyle producten. Bed- bad- tafel- en interieuraccessoires zullen nu een plaats vinden op TrendZ. Het tijdstip werd bewust gekozen en moet zorgen voor een boost in de interieurmarkt. Trendz en Intirio vullen elkaar aan tot een groot interieur gebeuren.

Samengevat: ondanks eerder aangekondigd bericht heeft Intirio 2019 plaats op 27, 28 en 29 januari 2019 in Flanders Expo in Gent. Er komt een focus op raam-, wand-, meubel- en vloerbekleding. Er werd gekozen voor vernieuwde aanpak qua standbouw en een creatief grondplan. Intirio zal simultaan lopen met het nieuwe B2B event voor Living & Lifestyle producten, TrendZ. Zo zullen deze complementaire beurzen versterkt door het Intirio interieurcongres zorgen voor één groot interieur gebeuren waarvan de markt wil dat het bestaat.