Namens de Gemeente Oss bezocht wethouder Johan van der Schoot meubeldesigner Jess in Oss tijdens dag 2 van de Week van de Circulaire Economie. Maarten Van De Goor en Inge van de Goor ontvingen tijdens deze gelegenheid een groot ‘Circulair Compliment’, een kaart voor het Business Gala Oss en een taart gemaakt door Christian Chocolaterie en Patisserie.

”Jess is π˜₯π˜ͺ𝘧𝘧𝘦𝘳𝘦𝘯𝘡 door een eigenzinnig fabricageproces, 𝘴𝘦π˜₯𝘢𝘀𝘡π˜ͺ𝘷𝘦 door de eerlijke, onderscheidende materialen en karakteristieke vormen en 𝘱𝘢𝘳𝘦 door hun nuchtere Nederlandse identiteit.Β Het bedrijf (met MVO-label) maakt prachtige designmeubelen en ze gaan bewust om met mensen, grondstoffen en het milieu. Nodeloos restmaterialen toevoegen aan de afvalberg is voor Jess geen optie. Logisch dat ook klanten als Google, Adidas, Coca-Cola en Spotify de weg naar Jess hebben gevonden.”

”Het leer dat Jess gebruikt wordt onderworpen aan een strenge selectie en het snijafval gaat naar de interne stalenmakerij. De restanten worden gebruikt voor stoelen, barstoelen en woonaccessoires.”

”De nieuwe snijmachine die Maarten en Inge aan de wethouder toonde, snijdt zo optimaal dat er (bijna) geen afval ontstaat. De materialen staal, hout, schuim en de doppen die voor de Global Balance collectie worden gebruikt zijn circulair.”

“Werken met data vinden wij belangrijk. We willen ernaar toe dat we van ieder lap leer weten van welke koe deze afkomstig is, in welke wei die koe heeft gelopen en wat die koe gegeten heeft”, aldus Maarten van de Goor.