WoodCruise wordt tijdens de 60e editie van de Salone del Mobile in Milaan internationaal gepresenteerd als loungemeubel van de toekomst. Nederlands ontwerper en tevens eigenaar van MySunCruiser, Luc Zwinkels, is geselecteerd om zijn ontwerp te exposeren van 7 tot en met 12 juni.

Hij maakt deel uit van de tentoonstelling Masterly Milaan in het hart van de stad. Zwinkels stelt zich ten doel rotatie zonnen en loungen wereldwijd op de kaart te zetten. De WoodCruise is een automatisch roterend zonbed en biedt een unieke lounge-ervaring, waarbij men tijdens het zonnen bijna ongemerkt met het meubel in slow-motion meedraait. Hierdoor kleurt men egaal bruin en wordt belasting van de huid gereduceerd.

 

Daarnaast werkt de trage rondgang zeer ontspannend. WoodCruise is het meesterstuk van Luc Zwinkels waarin zijn kwaliteiten als ontwerper en vakkundig meubelmaker samenkomen. Het meubel is geheel handgemaakt van massief teak- en mahoniehout met technieken uit de hoogwaardige jachtbouw. De WoodCruise zal te bewonderen zijn in het alom bekende Nederlands paviljoen in het Palazzo Francesco Turati. Het is de eerste keer dat het merk MySunCruiser zich presenteert tijdens de Salone del Mobile in Milaan.

 

Luc Zwinkels, eigenaar van MySunCruiser en ontwerper van de WoodCruise: “Ik ben dol op zonnen, maar hoorde mijn omgeving steeds vaker praten over de mogelijke nadelige gevolgen hiervan. Toen om deze reden mensen uit de zon bleven, deed mij dat aanzetten tot actie. In mijn vak als ontwerper, restaurator en houtbewerker kom ik met veel verschillende meubels in aanmerking. Maar, een automatisch roterend zonbed, dat bestond nog niet. Om die reden ben ik MySunCruiser gestart en heb ik een loungemeubel ontworpen: de WoodCruise.”

Zwinkels vervolgt: “We mogen het zonlicht opzoeken, sterker nog, zonnestralen hebben wij nodig voor de aanmaak van vitamines. Alleen dan liever wel verantwoord voor onze huid, lichaam en geest. Doordat het meubel roteert, wordt het lichaam niet alleen egaler bruin, maar wordt overmatige belasting in dezelfde tijd voorkomen waardoor men minder snel verbrandt. Daarnaast wordt de rustige rotatie als zeer ontspannen ervaren, een bijna meditatieve ervaring. De WoodCruise zorgt ervoor dat je optimaal kan relaxen in ons soms hectische bestaan. Loungemeubel WoodCruise is te gebruiken voor privésettings, maar is ook zeker geschikt voor wellnesscentra en terrassen van bijvoorbeeld beachclubs, hotels, restaurants en jachten.”

 

Nicole Uniquole, de curator van het Nederlands Paviljoen, selecteerde ontwerper Luc Zwinkels omdat ze gecharmeerd is van het ontwerp en de luxe uitstraling. Ze prijst de ambachtelijke technieken die zijn toegepast en de hoogwaardige afwerking van de WoodCruise. Zwinkels is bekend als restaurator en meubelmaker onder de naam Lucas Carpinus. Hij werkte onder meer mee aan het interieur van het Paleis op de Dam in Amsterdam en de Nieuwe Kerk in Delft.

“Dat Nicole Uniquole mij heeft geselecteerd, vind ik een enorme eer: mijn pronkstuk wordt nu gepresenteerd aan een groot internationaal publiek. Ik hoop hier veel zonliefhebbers te ontmoeten en ze ervan te overtuigen dat zonnen ook echt verantwoord kan. Daarnaast kom ik graag in contact met samenwerkingspartners en handelsagenten om de WoodCruise en de overige modellen te produceren en af te zetten”, aldus Luc Zwinkels.

Door het harde teak- en mahoniehout te stomen en te schaven, kon Zwinkels het materiaal buigen en in de juiste vorm modelleren. Hij koos voor een klassieke, maritieme look en een rond model. De doorsnee is 2,42 meter (buitenmaat); de hoogte bedraagt 60 cm. Het loungemeubel is geschikt voor vier seizoenen buitengebruik, heeft afwaterpunten en outdoor kussens. Met infrarood is de rotatie regelbaar. De opstaande rand biedt een aangenaam gevoel van beschutting. Met deze innovaties reikt MySunCruiser dus duidelijk verder in de toekomst. Gebruikers van de WoodCruise spreken van een zeldzaam ontspannen ervaring, met tegelijkertijd beweging en rust. Het draaiplateau is geheel aan het zicht onttrokken en net als de rest van het meubel weerbestendig. Naast de WoodCruise zijn er meerdere modellen beschikbaar zoals de ClubCruise, FlowerCruise en CaribCruise.

Voor meer informatie: www.mysuncruiser.com