Van 18 tot en met 31 maart vindt in het beurscomplex van Guangzhou de 49e editie van de CIFF meubelbeurs plaats. De beursorganisatie wijst ons op factoren die wijzen op de groei van de Chinese meubelmarkt en hoe de beurs daar gelijke tred mee houdt.

Het Bruto Nationaal Product van China nam toe met meer dan 8 procent in 2021 tot een bedrag van meer dan 15 triljard euro. Een abstract, astronomisch bedrag, maar China schermt er graag mee. De meubelproductie nam toe met 18 procent, de binnenlandse consumptie van meubelen (klinkt gek, maar bedoeld wordt het kopen, niet het koken) nam toe met 12 procent en de import van meubelen nam ook toe met 12 procent (2 miljard dollar). Met name Italiaans meubilair is gewild en steeg met 33 procent. Bij de vorige editie waren geen buitenlanders aanwezig als bezoeker of deelnemer, maar de vraag naar buitenlands meubilair is dus onverminderd groot.

De beurs wijst ons er ook op dat de fabrieken in China meer en meer van Made in China veranderen naar Created in China. Dit om de geluiden van: volume vanuit China, maatwerk en origineel design wordt in Europa gemaakt te ontkrachten. De thuismarkt verwacht inmiddels ook goed en creatief design voor de meubelen dus kan China hierin niet achterblijven. Tijdens de beurs zal er dus veel nieuw Chinees design te zien zijn.

De beurs zal zowel fysiek als via een digitaal platform te volgen zijn en er is veel aandacht voor B2B oplossingen met gebruik van de nieuwste technologie voor zorg en onderwijs. Ook het terugdringen van CO2 uitstoot via productie en transport krijgt aandacht in Guangzhou. Sinds 2018 werkt de beurs ook samen met Red Star Macalline, de grootste meubeldistributeur van het land. Dus er kunnen ook zaken worden gedaan op het gebied van verdeling en logistiek.

De beurs gebruikt deze argumenten om buitenlandse bezoekers naar Guangzhou te krijgen: de markt is nog steeds groeiende, je kunt als buitenlandse fabrikant steeds meer creatieve opties kwijt in Chineze fabrieken en wil je exporteren naar China dan helpt de beurs met de distributie.

Meer info over de komende editie van CIFF: www.ciff.furniture