Inzendingen voor de interzum award: intelligent material and design 2019 kunnen nu worden opgestuurd aan de beursorganisatie in Keulen. De vakbeurs, dit jaar 60 jaar oud, staat open voor producten, ontwikkelingen en vernieuwingen voor deze wedstrijd. De deadline voor het insturen is 8 maart. De beste ontwerpen worden beoordeeld door een internationale vakjury. Nieuwe categorie voor dit jaar: tiny spaces. Dit borduurt voort op de ontwikkeling van kleiner wonen door singles in grote steden. De beurs is in Keulen van 21 tot 24 mei.

In Keulen verwacht de organisatie van interzum meer dan 1.800 exposanten van over de gehele wereld. Interzum is de grote internationale toeleveranciersbeurs voor de meubelindustrie en interieurbouw. Technische innovatie in productiemethoden, materialen en producten vormen de basis van deze beurs. Het deelnemen aan de verkiezing van een award is gratis voor de exposanten. Koelnmesse organiseert de awards in samenwerking met Red Dot voor de tiende keer.

De deelgebieden van de awards waarvoor men zich kan opgeven zijn: “Materials and Surfaces”, “Fittings, Glass and Lighting”, “Upholstery Manufacture and Bedding”, “Mobile Spaces” en dus dit jaar voor het eerst “Tiny Spaces”. De jury bestaat uit zes leden en zal de inzendingen beoordelen op mate van vernieuwing, kwaliteit van de materialen, design, functionaliteit en duurzaamheid. Wie zitten er in de jury? Dick Spierenburg, Professor Danny Venlet, Belgisch ontwerper en professor aan de KASK in Gent. Professor Martin Stosch (Dipl.-Ing.), hoogleraar in houttechnologie aan de Universiteit van Ostwestfalen-Lippe en designer Winfried Weber van hülsta. Daarnaast zijn er nog professor Martin Beeh, expert in materialen en hoogleraar in design management en professor Peter Zec, oprichter en CEO van de Red Dot Awards. Samen zal de jury de prijs uitreiken voor “High Product Quality” en de felbegeerde “Best of the Best” award.

Deze awards zijn van groot belang voor de PR en marketing van de deelnemende bedrijven, ook al tijdens de beurs, zo stelt de beursorganisatie. De prijzen geven aan dat een product echt onderscheidend is. De winnaars zullen opvallend getoond worden tijdens de beurs en zijn vanaf 20 mei, wanneer de prijsuitreiking plaats vindt, ook online te bewonderen. De prijsuitreiking is ook de opening van interzum 2019. Op de foto de uitreining van 2017.

Meer info: www.interzum-award.de