Van 30 januari tot en met 1 februari zijn er weer de Partnertage Ostwestfalen in Bad Salzuflen. De organisatie noemt het zelf de start van het nieuwe meubelseizoen, terwijl men ook kan zeggen dat we dit net hebben beleefd in Brussel en in het nieuwe jaar is er nog eerder Keulen.

Maar dat mag de pret niet drukken: in Bad Salzuflen staat eind januari weer het neusje van de zalm van het absolute middensegment. Een goede 70 bedrijven en merken doen mee en inkopers kunnen zich weer verheugen op modellen die aansluiten op de markt van vandaag, zo stelt de organisatie vast. De wereldsituatie is gespannen, zo erkent men in Ostwestfalen, de consumenten hebben weinig vertrouwen in de economie maar dat mag dit deel van de meubelindustrie dat gericht is op de meerderheid van de markt er niet van weerhouden om nieuwe meubelen te tonen en optimistisch het nieuwe jaar in te gaan.

Dus hier zijn de namen van sommige van de 70 bedrijven die deelnemen: ABC Classic, Arterior, Belle Unico, Benformato, Bomis Seher, Cinall Aps, Concept, Creative Furniture, DC Living, Domo Collection, Duo Collection, Elfo, Euro Tische, Femo , Finori , FMD Möbel, Forte, Furniteco, Happy Home, Hast Agentur , HELA, HTL, ID Furn, Incanto, INDEX LIVING, iNNOnova by MCA, iNNOseat by MCA, iNNOtrend by MCA, Inter Link, Inter-Furn, INTERbad, INTERbed, INTERdining, INTERHandel, INTERsofas, Iwaniccy, Kauno Baldai, Klaus Löwe-simple…*M*-Möbel, Len-Fra, M2 Kollektion, Madia Craft, Man Wah, Mäusbacher, MCA Direct, MCA Foyer, MCA Furniture, MCA Young, MCArt Wood, Mirrors & More, Moretti, MWV, Nowy Styl , Pieperconcept, Primavera, Probell, Quadrato, Relita, Sass, Sun Garden, Superb, Theodor Sass Handelsagentur, TM Tex, Trendteam, Troels Denmark, Unico, Weinrich en XONOX.home. Zijn dit er al 70? In ieder geval komen er nog meer namen bij, zo zegt de organisatie.

De beurs richt zich zonder blikken of blozen al meer dan 10 jaar op meubelen waarbij de prijs de belangrijkste factor is. Dus veel voor weinig, prima geschikt voor stuntacties tussendoor of snelle online verkoop en verwacht niet al te veel vernieuwing. Maar evengoed, deze merken vertegenwoordigen een aanzienlijke marktsegment. Juist in deze onzekere tijden wil de beurs een rustpunt vol vertrouwen zijn en dat valt hoe dan ook te prijzen. Op dinsdag en woensdag is de beurs open van 9 tot 18 uur en op donderdag 1 februari van 9 tot 16 uur. Zoals gebruikelijk zijn de toegang en het parkeren gratis in Bad Salzuflen.

www.partnertage-ostwestfalen.de