Door de onrust en tragische gebeurtenissen in Oekraïne stijgen de aluminiumprijzen op de beurs enorm (+50 procent in 2 maanden). Er kunnen hierdoor grote prijsverschillen ontstaan tussen uit voorraad en af fabrieksleveringen. Groothandel Schadébo informeert haar klanten.

“Naast de onrust op de beurs worden alle fabrieken geconfronteerd met aanzienlijke stijgingen van al hun basiskosten. Denk aan hogere kosten op het gebied van energie, arbeid, verpakking/hout en transport. De pandemie heeft het vrachtverkeer tussen het VK, Europa, China en Noord-Amerika op grote schaal verstoord. De vracht- en containerkosten zijn tussen de 7 en 8 keer gestegen. Daarbij hebben COVID-19 veiligheidsprocedures en isolatieprotocollen ervoor gezorgd dat de capaciteit van de producenten is verminderd met 10 tot 20 procent vergeleken met de niveaus van vóór de pandemie”, aldus de groothandel uit Den Bosch.

“Als gevolg hiervan, gaan wij per direct onze uitstaande offertes controleren en wij adviseren u dat ook te doen. Helaas kunnen we niet garanderen, dat offertes waarvan de vervaldatum nog niet is verstreken, nog tegen het geoffreerde bedrag geleverd zullen kunnen worden. Gelieve hiermee rekening te houden.”

“Afgelopen week hebben we de nieuwe prijzen van Bettio voor 2022 ontvangen die voor ons per direct ingegaan. Deze worden nu verwerkt en we hopen u vandaag, uiterlijk morgen een nieuwe prijslijst te kunnen sturen die dan zal gaan gelden vanaf 15 maart 2022. Dit is helaas kort dag en we kunnen daarnaast niet garanderen dat het hierbij blijft”, zo stelt de groothandel.