Explosieve stijging aantal bezoekers

GORINCHEM – Drie dagen lang liet de interieurbranche zich van zijn beste kant zien op het vakevent Interieur Collectie Dagen (InCoDa) 2022, dat vorige week werd gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Met 110 exposanten presenteerde InCoDa de laatste trends. Het aantal bezoekers liet een stijging zien van 22 procent. Het event is bezocht door bijna 5.400 professionals.

 

Organisator Mascha de Bruin van Easyfairs is meer dan tevreden. “We hebben de weg naar boven duidelijk gevonden”, concludeert ze. “Nog belangrijker is dat we de bezoekersdoelgroep jonger zien worden. Daarnaast hebben we een groei gezien bij stylisten en interieurarchitecten die ons event weten te vinden.

Met InCoDa heeft de branche zijn visitekaartje afgegeven. Dat werd nog eens ondersteund op Next Level met dit jaar voor het eerst het Interieurfestival dat geheel in het teken stond van Duurzaamheid.”

Voor het Interieurfestival werkte de organisatie samen met stylist/ontwerper Elke Bonnee, businesscoach voor interieurprofessionals Marie-Gon en brancheorganisatie INretail. In drukbezochte masterclasses en workshops passeerden de grote trends van dit moment de revue. De vier woontrends die dit jaar centraal stonden waren: Sustainable hedonism, Existential power, Layered spaces en Quiet Glamour.

 

 

Kampioenschappen

Ook op InCoDa was het Nederlands Kampioenschap Parketleggen, waar professionele parketteurs streden om de felbegeerde titel. De eerste plaats werd gewonnen door Jasper Hogervorst, die een jaar lang de Jan van der Kroef wisselbokaal op zijn bureau mag zetten. Bij de aspiranten ging Rozemarijn van der Schilt met de eer strijken en nam de Ad van Mierlo bokaal mee.

Gelijktijdig werd er gestreden om de eerste plaats op het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstoffering onder auspiciën van het Consortium Interieurvakman, waarin vijf opleidingsspecialisten, brancheorganisatie INretail en Branchevereniging Projectinrichting BVP samenwerken. De winnaar van dit nationaal kampioenschap is Kay Winters van het Deltion College.

Solide fundament

Mascha de Bruin: “Met deze editie hebben we een solide fundament gelegd voor de volgende editie van deze belangrijkste beurs voor raamdecoratie, vloeren, wandbekleding en stoffering met ook speciale aandacht voor parket, verf, meubelstoffering en akoestiek. Of zoals het online Interieurjournaal puntig recenseerde: ‘InCoDa, inspirerend en krachtig’. De volgende editie staat van zondag 24 tot en met dinsdag 26 september 2023 in onze beursagenda.

Lees ook

Eerste sfeerimpressie van zeer succesvolle Interieur Collectie Dagen in Gorinchem