Antalis, Europa’s grootste distributeur van visuele communicatieoplossingen lanceert Coala Coversafe™, een zelfklevende transparante film met uitstekende antimicrobiële eigenschappen die continue veiligheid garandeert onder alle omstandigheden en op alle oppervlakken dankzij een revolutionaire gepatenteerde technologie met minerale keramische microsferen, ontwikkeld door het Franse bedrijf Pylote.

”Drievoudige bescherming tegen o.a het coronavirus 229E (!)”

Antalis: ”Door gebruik te maken van de baanbrekende technologische eigenschappen van minerale keramische microsferen, biedt Coala Coversafe 24/7 drievoudige bescherming tegen virussen (inclusief coronavirus 229E, seizoensgriep, gastro-enteritis…), bacteriën, gisten en schimmels. Dun, transparant en mat, deze discrete beschermende zelfklevende film is volledig natuurlijk en biocompatibel en vormt daarom geen bedreiging voor contact met huid of voedsel, waardoor deze op een groot aantal locaties kan worden geïnstalleerd, waaronder kantine- en cateringruimten en op verschillende oppervlakken.”

”Coala Coversafe garandeert continue bescherming tegen bacteriën en virussen op allerlei ondergronden zoals automaten, deurklinken, schakelaars, bureaus, leuningen, toonbanken etc. Het is zeer bruikbaar op veel verschillende plaatsen, te denken valt aan scholen, ziekenhuizen, kantoren, openbaar vervoer, sportcentra, bars en restaurants.”

Dit product, dat een testperiode van vier jaar heeft doorlopen, zou op de lange termijn een stabiele en permanente werking zonder verlies van effectiviteit bestendigen. ”Coala Coversafe is gemakkelijk te onderhouden en kan worden gereinigd met elk gebruikelijk reinigingsproduct (zeep, bleekmiddel, desinfectiemiddel) zonder enige vorm van achteruitgang van de antimicrobiële werking.”

“We zijn verheugd Coala Coversafe™ te lanceren, een product dat de grenzen van innovatie verlegt en de omvang van onze expertise op het gebied van visuele communicatie aantoont.” Zegt Muriël Knippers, Communicatie manager Benelux bij Antalis. Zij voegt eraan toe: “In deze moeilijke context wil Antalis zijn klanten de beste innovatieve oplossingen bieden die een veilige omgeving kunnen garanderen en de succesvolle voortzetting van hun activiteiten kunnen vergemakkelijken.”

Jo Dhaenens, Market Manager Market Manager Visual Com bij Antalis: “ Coala Coversafe is eenvoudig aan te brengen en werkt snel (bijv. op coronavirus 229E: 90% in 1uur; >99,9% in 24uur) en kan worden verwijderd zonder lijmresten. Verkrijgbaar in twee formaten, rollen voor toepassingen met een groot oppervlak en uitgesneden stukken voor deurklinken, past Coala Coversafe™ zich aan elke behoefte van de klant aan”.

De natuurlijke antimicrobiële technologie werd ontwikkeld door Pylote. Gergonne Industrie is de fabrikant van de zelfklevende oplossing Coala Coversafe waarin deze technologie is verwerkt.

Antalis (Euronext Paris: ANTA) is de leidende Europese en wereldwijde (uitgezonderd Verenigde Staten) distributeur van papier, verpakkingsoplossingen en materialen voor visuele communicatie.

Met een omzet van 2.1 miljard euro in 2019 en zo’n 4.700 medewerkers bedient het via 117 distributiecentra meer dan 115.000 klanten, bedrijven en drukkers in 39 landen wereldwijd. Antalis levert per dag meer dan 11.000 bestellingen af en distribueerde 1.1 miljoen papier in 2019 . Meer informatie op: www.antalis.nl