Van de redactie van Vloeren Business Magazine

In de gezondheidszorg en ouderenzorg, waar gebouwen 24 uur per dag en 7 dagen per week worden gebruikt, zoeken architecten, facility managers en installateurs naar duurzame, efficiënte en flexibele vloeroplossingen. De rollen loose-lay vinyl uit de Excellence Genius-collectie zijn lijmvrij en snel te installeren.

Eco-design voor volledige recyclebaarheid na gebruik
”De Tarkett vloerencollecties zijn milieuvriendelijk ontworpen. De Excellence Genius-vinylrollen kunnen volledig worden gerecycled. Dit geldt zowel voor snijafval als voor gebruikt vinyl en biedt architecten, facility managers en installateurs een circulaire oplossing die voldoet aan hun duurzaamheidsvereisten. Bovendien helpt het ze om de hoeveelheid afval te verminderen en groene bouwcertificaten te behalen. Snijafval en gebruikt Excellence Genius-vinyl kunnen via het terugname- en recyclageprogramma ReStart® naar het recyclecentrum van Tarkett worden gestuurd. Daar worden ze gerecycled en verwerkt tot nieuwe producten. Excellence Genius is een ftalaatvrije vloerbedekking. Het zeer lage emissieniveau van vluchtige organische stoffen (VOS) is 100 keer lager dan de EU-normen en draagt zo bij aan een gezonde omgeving en een optimale binnenluchtkwaliteit.”

Flexibiliteit in gebruik en ontwerp
De rollen loose-lay vinyl uit de Excellence Genius-collectie komen tegemoet aan een breed scala aan behoeften en vereisten. ”Klanten kunnen kiezen uit twee verschillende productreeksen. Excellence Genius Acczent 70 is geschikt voor gebruik in gebieden met intensief verkeer, terwijl Excellence Genius Tapiflex 70, dat geluid met tot 19 dB reduceert, speciaal is ontworpen voor ruimtes waar stilte van het grootste belang is. De Excellence Genius-collectie bevat bovendien designs voor elk project: 25 beschikbare ontwerpen kunnen worden gecombineerd met een reeks accessoires (tape, strips, lasdraden) of met andere collecties van Tarkett (wand- en trapbekleding). Dit geeft ontwerpers de flexibiliteit om voor bijna iedere omgeving de ideale vloerruimte te creëren.”

Efficiëntie en geavanceerde prestaties
”De nieuwe Excellence Genius-collectie bouwt voort op de dertig jaar ervaring van Tarkett in loose-lay vloerbekledingen. Het resultaat is een efficiënt en hoogwaardig product. Deze vloerbedekking is een slimme keuze voor professionals die ’s nachts renovaties willen kunnen uitvoeren of die vloeren willen kunnen leggen op verschillende complexe ondervloeren. Of het nu gaat om compact vinyl of linoleum, standaard hout en cement. Zelfs asbest of vochtige ondervloeren* behoort tot de mogelijkheden. Bovendien is het eenvoudig te onderhouden en indien nodig te verwijderen. Doordat lijmen niet nodig is en er dus niet hoeft te worden gewacht tot de lijm droog is, wordt de uitvaltijd beperkt, is de vloer sneller gelegd en zijn renovaties sneller uit te voeren. Dit leidt tot lagere kosten en verlaagt de druk op aannemers in de laatste fase van een project. Excellence Genius helpt ook bij het minimaliseren van overlast door productverwijdering in gebruikte ruimtes (zoals stof dat in ziekenhuizen hygiënerisico’s met zich meebrengt en geluidsoverlast door werkzaamheden). Bovendien behoren lijmgeuren tot het verleden.”

*Het gebruik van Excellence Genius op ondervloeren van asbest moet in overeenstemming zijn met de lokale regelgeving. Alleen Excellence Genius Acczent 70 is geschikt voor gebruik op vochtige vloeren.

Over Tarkett
Met een geschiedenis van 140 jaar is Tarkett een wereldwijde leider in innovatieve vloer-en sportoppervlakoplossingen, met een netto-omzet van €3 miljard in 2019. Met een breed scala aan producten, waaronder vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout en laminaat, kunstgras en atletiekbanen bedient de groep klanten in meer dan 100 landen wereldwijd.

Met circa 12.500 medewerkers en 33 productielocaties verkoopt Tarkett dagelijks 1,3 miljoen vierkante meter vloerbedekking voor ziekenhuizen, scholen, woningen, hotels, kantoren, winkels en sportvelden. De Groep is toegewijd aan “Doing Good. Together”, heeft een eco-innovatiestrategie geïmplementeerd gebaseerd op Cradle to Cradle®-principes, en stimuleert de circulaire economie, met als uiteindelijke doel een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen en het behoud van het natuurlijke kapitaal.

Tarkett is genoteerd op Euronext Parijs (compartiment B, ISIN: FR0004188670, ticker: TKTT) en is opgenomen in de volgende indexen: SBF 120 en CAC Mid 60.