ark38 is opgericht in 2018 door Hans en Stijn Sterck, zaakvoerders van Sterck nv in het Belgische Aalst. Uit passie voor mooie dingen heeft Hans, in samenwerking met Objekt Architecten, een oude textielweverij (en later een leegstaand pakhuis van Tupperware), omgevormd tot een ruimte gewijd aan architectuur en design.

Een grote betonnen ronde structuur zweeft door de voormalige fabriekshal en balanceert op slechts enkele parabolische steunpunten. In de woorden van ark38: “Creating space with low and high ceilings. Brutalistische architectuur versus delicaat design. Design in dialoog. Los van trends en wars van regels: ark38 heeft een eigenzinnig kantje. Tegen de stroom in kiezen we voor sterke,vaak minder gekende ontwerpen die kunnen verrassen. Een eclectische, maar tegelijk pure en ingetogen mix van zowel oude meesters als hedendaagse designers met een focus op mooie materialen en een bijzondere afwerking. Design dat de dialoog aangaat met de rest van een interieur, met de architectuur en met de omgeving. Tijdloos design om te koesteren en op z’n beurt door te geven aan een volgende generatie liefhebbers.”

“Klassiek design plaatsen we naast hedendaags design. We combineren design van verschillende stijlen, tijden en origine met elkaar.Een zorgvuldig geselecteerde collectie met werken die variëren van bekende ontwerpers tot verloren gegane meesters en nieuw opkomend talent,waarbij comfort, esthetiek en kwaliteit voorop staan. Werken die deel worden van het interieur en de architectuur.”

Belgische namen krijgen een uitgelezen plek. Zowel Belgisch design uit de jaren 60 met onder andere Christophe Gevers en George Martin, Léon Stynen als gevestigde waarden van nu zoals Vincent Van Duysen, Maarten Van Severen, Stéphane Beel krijgen een prominente plaats in ark38. ark38 heeft eveneens oog voor jong aankomend Belgisch talent zoals AE Studio/Stabel, Bultin, Jeff Rutten, Pieter-Jan Fontein, Gosseye+Verbeke, Nele Van Daele. De voormalige textielweverij en later pakhuis van de Tupperware fabriek is door de tijd heen bewaard gebleven in zijn originele vorm en ook bij de verbouwing werden de originele elementen behouden. In de voorgevel met baksteenornamenten werden nieuwe openingen gemaakt, enorme betonnen “boog”kaders werden ter plekke ingestort en zijn enerzijds constructief, anderzijds verwijzen deze naar de baksteenarchitectuur in de voorgevel. Door de verschillende beuken van het gebouw zweeft een ronde structuur in beton die balanceert op drie parabolische steunpunten. Het volume trekt zich los van de wanden en creëert lage en hoge plafonds.

“ark38 is een designstore voor high-end meubels en decoratie. Met 2 verdiepingen voor design en een gezellige binnentuin en een space for rent staat ark38 voor een creatieve werkplek. We geven design advies en werken samen met jou om jouw interieurplan op maat uit te werken. Ook voor (interieur)architecten is het de uitgelezen plek om samen met klanten inspiratie op te doen, te brainstormen en aan één van aan onze werkplekken samen een project uit te werken. ark38 is een onderdeel van de Sterck familie en kan rekenen op de jarenlange ervaring van het gedreven team achter Sterck. De hoofdzetel van deze specialist in kwalitatieve en gepersonaliseerde badkamers en keukens bevindt zich naast ark38.” De fotografie is van Ypsilon Business Photography.

www.sterck.be