In het kader van de beurzen ambiente en christmasworld organiseert Messe Frankfurt op 4 juni aanstaande een online presentatie van de Berlijnse architect Ester Bruzkus. Zij gaat in op hoe een authentieke horecabelevenis kan worden ervaren in een toenemend digitale wereld.
“Conscious Hospitality – Creating Authentic Spaces” is de ambitieuze titel van haar voordracht met een focus op mindful design van ruimten en objecten in de horeca omgeving. We moeten af van standaard ervaringen in standaard inrichtingen, juist omdat we op zoek zijn naar minder inwisselbare ervaringen, of het nu om een overnachting of een avondje uit gaat, zo luidt haar betoog. Lokale identiteit en de culturele context van een omgeving zijn bepalend in het ervaren van een unieke belevenis en met voorbeelden van ontwerpen van haar eigen hand gaat ze deze stelling ondersteunen. Op de foto bovenaan een voorbeeld van haar werk: restaurant NOBU in Hamburg.
“Een sterk lokaal gevoel, een duurzaam uitgevoerd concept en een sterk ethisch gericht uitgangspunt, dat zijn de elementen waar de moderne reiziger of gast naar op zoek is”, aldus de architect. Zij is al 20 jaar actief met haar studio en won onder andere de FRAME award 2024. Haar stijl beweegt zich naar eigen zeggen tussen minimalisme en overdaad. De online presentatie is op 4 juni om 10 uur.
Klik hier voor gratis meedoen: https://consumergoods.digital.messefrankfurt.com/