BekaertDeslee kondigt strategische joint venture aan in India: ‘een belangrijke stap in wereldwijde expansie’

BekaertDeslee, het toonaangevende bedrijf in de matrasstoffen- en bekledingsindustrie, kondigt met trots een belangrijke mijlpaal aan in haar wereldwijde expansiestrategie met de oprichting van een joint venture in India. Deze strategische zet is een significante stap naar het vestigen van de aanwezigheid van het bedrijf in een van ’s werelds grootste matrassen markten en bevestigt haar toewijding aan groei in opkomende markten.

Na twee jaar van uitgebreide onderhandelingen heeft BekaertDeslee succesvol een joint venture-overeenkomst afgerond met CMC Textiles, een goed ingeburgerd, door een familie beheerd textielbedrijf dat bekend staat om haar expertise in het texturiseren van garen en de productie van matrasstoffen. Met bijna 200 medewerkers, onder leiding van de familie Yadav, is CMC Textiles sinds 1999 een leider op deze gebieden. Deze samenwerking markeert een langetermijnverbintenis, waarbij BekaertDeslee geleidelijk haar belang vergroot om uiteindelijk een meerderheidsaandeel te verkrijgen.

India, met een indrukwekkend jaarlijks groeipercentage van 20%, biedt een aanzienlijke kans voor BekaertDeslee om te gedijen en een substantiële impact te maken. De joint venture zal gezamenlijke inspanningen initiëren op het gebied van marketing, designrelaties, financiële rapportage en management, met een specifieke focus op operationele aspecten, waaronder de bouw van een nieuwe fabriek.

Deze strategische beslissing sluit aan bij de ‘Close to you’-filosofie van BekaertDeslee, waarbij de nadruk wordt gelegd op de toewijding om lokale markten te begrijpen en te bedienen. De focus op “India for India” benadrukt haar toewijding om producten en diensten aan te passen aan de unieke eisen van de Indiase markt.

Door samen te werken met CMC Textiles beoogt het bedrijf lokale expertise en inzichten te benutten, deze te combineren met haar eigen sterke punten om innovatieve oplossingen te creëren die aansluiten bij de diverse Indiase klantenkring.

“We zijn verheugd om deze strategische joint venture in India aan te kondigen, een getuigenis van onze toewijding aan wereldwijde expansie en aanpassing aan lokale markten. Samenwerken met CMC Textiles stelt ons in staat te profiteren van hun rijke ervaring terwijl we bijdragen met onze eigen sterke punten, zodat onze producten en diensten niet alleen wereldwijd concurrerend zijn, maar ook resoneren met de unieke behoeften van de Indiase consument,” zegt Eric Lachambre, CEO bij BekaertDeslee.

De heer Ajeet Yadav, CEO bij CMC Textiles, verklaart: “Ons doel is om gezamenlijk een ultramoderne productiefaciliteit te creëren, die zich richt op de grote, nog onaangeboorde Indiase markt en enkele van de meest gerenommeerde merken in het hele land. We zijn opgetogen om aan deze nieuwe reis te beginnen. Ik geloof dat met de geavanceerde ontwerpmogelijkheden van BekaertDeslee en de diepgaande kennis van CMC over de Indiase markt, de toekomst zeker rooskleurig is.”

BekaertDeslee kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met CMC Textiles, wat een nieuw hoofdstuk markeert in haar wereldwijde reis en haar positie als een belangrijke speler in de internationale matrassen- en beddengoedmarkt versterkt.