Rüthen-Meiste, januari 2021 – onder het merk MEISTER brengt MeisterWerke niet alleen innovatieve harde vloerbedekkingen op de markt, ook panelen maken deel uit van het omvangrijke assortiment – en ook die zijn 100% Made in Germany. Nu breidt MEISTER zijn port-folio uit met talrijke nieuwe producten op gebied van wand- en pla-fondvormgeving. Daarbij geldt altijd dat functionaliteit met stijlvolle en moderne looks bijeenkomt, want: bekleden is verleden tijd!

MeisterPanels. style: Geluiddempende akoestiekpanelen met vilt
Naast een mooi uiterlijk, biedt de nieuwe collectie MeisterPanels. style SP 800 met vilt ook echte meerwaarde. Het akoestiekpaneel absorbeert 35% van het geluid in de ruimte (absorptieklasse D vol-gens DIN EN 11654) en zorgt zo voor een aangename sfeer, vooral in moderne woonomgevingen waar maar weinig gordijnen en ander textiel te vinden zijn. Om volledig van dit geluiddempende effect te profiteren, volstaat het al een gedeelte van de wand of het plafond van deze panelen te voorzien.

MeisterPanels. style is beschikbaar in vijf moderne kleuren – voor een perfect totaalplaatje wordt elke kleur aangevuld met een bijpas-sende viltlijst (hoek-afdeklijst en afdeklijst). Ook op gebied van duur-zaamheid doet de SP 800 het goed. Het oppervlak met veganistisch vilt bestaat uit gerecycled materiaal (100% bij de grijstinten; 50% bij olijf en terrabruin) en kan na gebruik zelf ook weer compleet gerecycled worden.

Het nieuwe akoestiekpaneel met vilt is uitermate geschikt om de akoestiek met name in moderne woningen te verbeteren (MeisterPanels. style SP 800, Vilt basaltgrijs 4502)

 

De dubbele groef en de drie verschillende breedtes die in elk pakket geleverd worden, maken uiteenlopende montagewijzen mogelijk – van een aantrekkelijk 3D-effect of montage in rijen, tot dakpansgewijs of volledig vlak en gelijkmatig. Het vilten paneel kan dankzij identieke formaten en montagewijze perfect worden gecombineerd met de be-proefde en nog altijd in het assortiment aanwezige MeisterPanels nova SP 300. Zo ontstaan bijzonder aantrekkelijke en gevarieerde wand- en plafondoppervlakken.

MeisterPanels. craft: Fineerpanelen met ambachtelijk karakter
De collectie MeisterPanels. craft EP 500 staat binnen het panelenas-sortiment van MEISTER voor een authentieke en individuele wand- en plafondvormgeving met echt houtfineer. Er ontstaat een stoer, am-bachtelijk karakter dankzij twee sprekende, bijzonder diep gedrukte structuren (“Industrial Wood” en “Vintage”). De panelen hebben een handzaam formaat van 700 x 160 mm en kunnen zowel horizontaal als verticaal gemonteerd worden. Zo zijn ze geschikt voor een klein oppervlak als highlight, maar ook voor een complete wand of plafond. Door het compacte formaat kunnen de afzonderlijke panelen niet al-leen gemakkelijk worden behandeld, maar brengen ze ook een rijk kleurenspel en daarmee veel afwisseling in de ruimte. MeisterPanels. craft kan op houten latten of op metalen montageprofielen worden gemonteerd. Dat gaat bijzonder gemakkelijk met een nietpistool (uit-sluitend aan de wand). Er zijn zes oppervlakken verkrijgbaar, waar-van vijf met een finish van natuurolie maar ook een variant van ruw hout die geheel individueel behandeld kan worden om hem perfect aan de persoonlijke woonstijl aan te passen. Nieuwe smalle fineer-lijsten zorgen voor een perfecte afwerking.

 In het assortiment van nieuwe MEISTER-panelen ontstaan harmonische combinatiemogelijkheden – zoals hier fineer naast vilt! (MeisterPanels. craft EP 500, Cream Oak 4302 en MeisterPanels. style SP 800, Vilt olijf 4511)

Decorpanelen: Antischimmelwerking en talloze nieuwe decors
Voor de decorpanelen stonden vooral een nieuwe structurering en vereenvoudiging centraal. MeisterPanels. terra – het paneel voor vochtige ruimtes met bewezen antischimmelwerking – beschikt nu over gelijke decors voor de beide collecties DP 250 (25 cm breedte) en DP 200 (20 cm breedte). Zes nieuwe en moderne decors verge-zellen de bestseller – waaronder als highlight “White Vision” met in-novatieve 3D-druktechnologie: een gelijkmatig oppervlak dat toch de indruk wekt over een golvende structuur te beschikken. Ook de tech-nische voordelen van de collectie blijven overtuigen. Het samenspel van Terragen-dragerplaat en Terracell-oppervlak zorgt voor een anti-schimmelwerking en maakt het paneel geschikt voor vochtige ruim-tes. Het MDF-dragermateriaal “Terragen” werd exclusief voor MEISTER ontwikkeld. Het heeft een bijzonder lage uitstoot en van-wege het speciale bindmiddel is het nagenoeg formaldehyde-vrij – een groot pluspunt als het gaat om duurzaamheid en woongezond-heid. Daarom zijn de decorpanelen MeisterPanels. terra voorzien van De Blauwe Engel. Dit keurmerk is vanaf nu ook te vinden op onze tweede collectie decorpanelen, MeisterPanels. bocado.

 

 

Ook op gebied van decorpanelen zijn er nieuwe producten, zoals hier het decor “White Vision 4203” met innovatieve 3D-druktechnologie (collectie MeisterPanels. terra)

De twee collecties met systeempanelen, SP 800 (vilt) en SP 300, kunnen direct gecombineerd worden geplaatst – bijvoorbeeld met aantrekkelijk 3D-effect (MeisterPanels. style SP 800, vilt leisteengrijs 4504 en MeisterPanels. nova SP 300 Staal-metallic 4078, imitatie)