Op Green Friday (24-11) start bert plantagie bij het hoofdkantoor in Cuijk met het inzamelen van gebruikte bert plantagie stoelen onder de naam RefurNished, onderdeel van het duurzaamheidsbeleid.

“De ingezamelde goederen geven we een tweede leven, door ze weer zo goed als nieuw te maken of ze terug te laten keren in de grondstofketen (indien mogelijk).”

“Voor alle originele bert plantagie stoelen bieden we een vaste vouchervergoeding van 25 euro per stuk, ongeacht de staat. Die kunt u besteden aan:

  • RefurNished-artikelen of andere “tweedekans” items bij het inleverpunt
  • onderhoudsproducten of slijtageonderdelen in onze online servicehop
  • nieuwe bert plantagie-producten bij onze dealers

Op Green Friday (24-11) gaat het inleverpunt voor het eerst open, van 10:00 tot 15:00 uur. Daarna kunt u er elke zaterdag terecht (10:00-15:00 uur). Meer informatie en de voorwaarden vindt u hier.

“Op Green Friday (24-11) schenken we, naast 25 euro in vouchervorm, ook één boom voor elke ingeleverde stoel. Die boom doneren we via onze partner Trees for All. Op die manier draagt u met het inleveren van uw oude stoelen direct bij aan het verbeteren van de biodiversiteit, luchtkwaliteit en leefbaarheid. Daarnaast planten we een boom voor elke bert plantagie-dealer in Nederland en België.”

RefurNished bevindt zich nog in de pilotfase. Daardoor kunt u vooralsnog uw oude bert plantagie stoelen voorlopig alleen op gezette tijden inleveren bij het inzamelpunt. “Zo hebben we volledig zicht op de hele goederenstroom en kunnen we eventuele verbeteringen direct doorvoeren”, aldus het meubelmerk.