Het merk BASTA presenteert een nieuwe collectie stoffen in diverse texturen. BASTA is mede opgericht door de Nederlandse ontwerper en Moooi medeoprichter Marcel Wanders (hierboven), en de Finnen Joel Roos en Stefan Mahlberg, het duo achter de designmerken One Nordic & Hem. BASTA wordt aangestuurd door Casper Vissers en een toegewijd team.

BASTA heeft een vernieuwende propositie, de modulaire sofa’s worden lokaal geproduceerd met duurzame materialen. Het frame bestaat uit gecertificeerd berken multiplex, en voor het foam in de sofa’s wordt de hoogste kwaliteit en de meest duurzame optie gebruikt die momenteel op de markt verkrijgbaar is. Voor de bekleding worden gerecyclede PET-flessen gebruikt.

De Cubi sofa, ontworpen door Marcel Wanders, is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, drie verschillende texturen en een eindeloos aantal configuraties. BASTA heeft onlangs zijn deuren geopend in Amsterdam-Noord en levert rechtstreeks vanuit zijn lokale werkplaats aan de consument. De werkplaats en de showroom zijn op afspraak te bezoeken via www.basta.co