“Je kent de Billy boekenkast wel toch? Gemaakt van laagwaardig spaanplaat met plastic fineer. Niet recyclebaar en binnen no-time staat hij weer aan straat.” Zo begint het prikkelende persbericht van Beyond Billy met een duidelijke steek onder water richting de blauwgele Zweedse woongigant.

Beyond Billy is de expositie van The Substitute op de Dutch Design Week. “Met een mix aan duurzaam ontwerp, materiaal en tweedehands richten we een ‘woonkamer’ in met hoopgevend design en confronteren wij met de feiten van de zeer vervuilende fast furniture-industrie.
Je kunt expositie Beyond Billy van 22-10 t/m 30-10 bezoeken bij The New Block aan de Kastanjelaan 300 in Eindhoven. De expositie is vrij toegankelijk en elke dag open van 11.00 tot 18:00 uur.”

Deelnemende merken
Tierrafino (wand op de foto bovenaan), Acousme, Cooloo, Nic&Mic, Wintage, ZoSchoon, Springt Design, A House of Happiness, The Upcycle Collection, Campo Interior Design, Kairos Furniture,A Lott of Space, de Houtbroeders, Spoinq, Planq, Rock products

De expositie Beyond Billy is opgenomen in de sustainable products route van Dutch Design Week. Deze route neemt je mee langs verschillende duurzame ontwerpers. Ontdek de nieuwste bio-based materialen en leer hoe we door middel van design onze liefde voor spullen kunnen vergroten en de afvalberg kunnen verkleinen.

Evenementen
Dinsdag 25 oktober: Broeinest Architect Tours
Rond 12.30 uur brengt Broeinest Architect Tours een bezoek aan onze expositie. Dit is een besloten tour voor interieurarchitecten op uitnodiging van Broeinest. Zij krijgen inzicht in de impact van fast furniture en gaan naar huis met een dosis inspiratie die laat zien hoe het ook anders kan.

Woensdag 26 oktober: DDW-talk met Machteld Rijnten, Cooloo en A Lott of Space
9.00 tot 12.30 uur: DDW-talk Sustainable Products met o.a. Machteld Rijnten en twee van onze leden Ricco Fiorito (Cooloo) en Charlotte van der Lande (A Lott of Space). Zij praten mee over hoe design kan bijdragen aan een betere wereld.

Donderdag 27 oktober: Workshop Design your impact
Workshop voor interieur- en productontwerpers, inkopers, woonmerken en producenten. We gaan aan de slag met impactdata, waarna jij keuzes kunt maken in je ontwerp die je kunt verantwoorden.

De Dutch Design Week vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober en is het grootste designevenement van Noord-Europa waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Op dit grootschalige negendaagse event wordt het werk en de concepten van ruim 2600 ontwerpers gerepresenteerd.