Een combinatie van ambacht, duurzaamheid en innovatief materiaal ‘

Beverwijk, september 2023 – Blok by Carina, het innovatieve label van het Nederlandse bedrijf Blok Plaatmateriaal en Chief Creative Officer Carina Riezebos, is verheugd haar deelname aan de internationale designbeurs EDIT Napoli aan te kondigen, gepland van 6 t/m 8 oktober 2023.

Bekend om haar samensmelting van vakmanschap en artistieke visie, zal Blok by Carina haar toewijding aan duurzaamheid en ontwerpinspanning tentoonstellen via ‘Stellina’, een dromerig ‘daybed’ dat genoemd is naar het Italiaanse woord voor ‘ster’, om haar verbinding met dromen en sterren te symboliseren.

 

 

Met zorg en bewustzijn vervaardigd

Het hart van de filosofie van Blok by Carina is diepgeworteld in zowel artistieke expressie als hoogwaardig vakmanschap. Het tentoongestelde ‘daybed’, genaamd ‘Stellina’, is zorgvuldig vervaardigd van PureGlue™Plywood, een revolutionair materiaal ontwikkeld door de Italiaanse leverancier Panguaneta.

Deze opmerkelijke innovatie omvat een niet-giftig lijm dat het gebruik van toegevoegd formaldehyde elimineert, wat niet alleen resulteert in de creatie van elegante en functionele design meubelstukken, maar ook bijdraagt aan verbeterde luchtkwaliteit in de omgevingen.

 

 

Een veelzijdig innovatief ontwerp dat lang meegaat

De samenwerking tussen Blok by Carina en Panguaneta toont naar eigen zeggen ‘een uitzonderlijke synergie tussen traditioneel vakmanschap en moderne ontwerpsensibiliteit’. ”Met een onwrikbare toewijding aan duurzaamheid en hergebruik biedt dit innovatieve object klanten een naadloos en eenvoudig montage- en demontageproces. Het ‘daybed’ kan worden geassembleerd als een puzzel, terwijl de verwijderbare kussens de flexibiliteit bieden om aan te passen aan kleur, zodat elegantie synoniem blijft staan met milieubewustzijn.”

”De aanwezigheid van Blok by Carina op EDIT Napoli markeert een belangrijke mijlpaal voor het label en viert een sterke samenwerking met Panguaneta die de samensmelting van Europees vakmanschap, innovatie in materialen en diep respect voor het milieu omarmt.”

”Door deze creatie te presenteren, herdefinieert Blok by Carina de grenzen van wat duurzaam ontwerp kan bereiken. De toewijding van het label aan het creëren van tijdloze stukken die zowel esthetiek als ethiek weerspiegelen, blijkt uit elk zorgvuldig vervaardigd detail.”

Bezoek het bedrijf op EDIT Napoli

Blok by Carina verwelkomt alle designliefhebbers, professionals in de industrie en duurzaamheidsenthousiasten om haar creaties te ervaren op EDIT Napoli van 6 t/m 8 oktober 2023.

Adres: Archivio di Stato di Napoli, Vico Monte della Pietà 2, Napoli

Over EDIT Napoli

EDIT Napoli is een gerenommeerde designbeurs die innovatie en creativiteit viert. Het biedt een platform voor visionaire ontwerpers en bedrijven om hun baanbrekende ideeën en creaties aan een internationaal publiek te tonen.