De rechtbank in Rotterdam heeft de boete van 350.000 euro die aan Seats and Sofas is opgelegd door ACM (Autoriteit Consument & Markt) voor het geven van nepkortingen in een uitspraak bevestigd. Het bedrijf claimde in follders in 2016 en 2017 grote kortingen te geven die dit niet waren.

De meubelen waren, naar het oordeel van ACM, nooit voor de oude prijs zonder korting aangeboden. De prijskaartjes in de winkels van de keten bleken ook niet te kloppen; de daadwerkelijke prijs kon alleen worden achterhaald met behulp van medewerkers van het bedrijf. Seats and Sofas kwam in verweer tegen de boete omdat er gebruik was gemaakt van mystery shoppers door ACM. De boete zou ook onevenredig groot zijn.

De rechtbank in Rotterdam heeft nu geoordeeld dat ACM in haar recht stond om mystery shoppers in te zetten en is er van overtuigd dat klanten met opzet zijn misleid. De boete is derhalve ook evenredig, aldus de uitspraak. Het is nog niet bekend of Seats and Sofas in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak. Op de foto de rechtbank van Rotterdam.