OSS – Bij het pand van Meubitrend aan het Grevelingenmeer in Oss woedde woensdagochtend een grote brand. De brand is ontstaan in een bunker waar restmaterialen liggen opgeslagen waarop de verwarmingsinstallatie draait. We spreken de commerciële man van Meubitrend, Ronald Bongers: ”Gelukkig zijn er geen slachtoffers en geen gewonden. Het klinkt allemaal wat heftiger dan het is. Het betrof slechts de houtbunker, waar hout is gaan branden. Alles is onder controle en de productie draait gewoon op volle toeren door.”

Update: Persbericht Meubitrend woensdagavond

Woensdag ochtend heeft er korte, maar felle, brand gewoed in het verwarmingsgebouw van Meubitrend. Dit is het gebouw waar houtafval wordt opgeslagen en voor verwarming van het pand wordt gebruikt in de verwarmingsketels. De brandweer ontving de melding om 05:15 en was in staat de brand snel onder controle te krijgen. Op het moment van brand waren er geen medewerkers aanwezig. In de loop van de ochtend konden verschillende werkzaamheden worden hervat.

We zetten ons met man en macht in om vertragingen binnen de perken te houden. Voor zover we nu weten kan de huidige planning gerealiseerd worden en zullen er geen achterstanden ontstaan. De brand heeft geen consequenties voor leveranciers, zij kunnen zoals normaal goederen afleveren.

Lees hier het bericht waarmee onze collega’s van Brabants Dagblad de branche letterlijk hebben geschud woensdagochtend.