Artifort meldt trots dat designer Monica Förster, die de Suit stoel voor het Limburgse bedrijf heeft ontworpen, hiervoor de Bruno Mathsson Prize 2021 heeft ontvangen. Sinds de invoering in 1984 is dit de meest prestigieuze Scandinavische design award.

⁠“De drive om nieuwe vormen, technieken en materialen uit te proberen is indrukwekkend in het veelomvattende werk van Monica Förster. Haar werk doorbreekt grenzen en verbaast en verrast ons. Net als de mix van lichtheid en gewicht in haar creatieve expressie”, aldus het bestuur van de Karin and Bruno Mathsson Foundation over Monica. Op een tentoonstelling in het Vandalorum Museum of Art and Design in het Zweedse Värnamo is de Suit ook te zien.

“Met de volledig gestoffeerde Suit introduceert Monica een nieuwe standaard in comfortabel zitten voor restaurants, kantoren en voor thuis met een sterk gevoel voor stijl. Het opvallende silhouet van de Suit met een elegante open rugleuning en vloeiende lijnen volgt de vormen van het lichaam. Een uitnodigende stoel die zit als een maatpak”, aldus Artifort.

De tentoonstelling in Zweden is te zien tot 18 april 2022.