Na tegenvallende resultaten in Nederland en bij onze zuiderburen heeft Carpetright operations director Europe Eric Coorens vervangen door de Brit Nick Worthington, Voordat Coorens anderhalf jaar geleden in deze functie begon was Worthington al werkzaam als opertions director Europe.

De jaarcijfers tonen dat de omzet uit de productverkoop het afgelopen jaar met vijf procent is gedaald, Volgens Carpetright sloegen de bedachte promoties niet aan bij klanten, sterker nog: het winkelbezoek liep juist terug. Niet alleen in ons land heeft Carpetright te maken met een dalende omzet: de totale omzet van de Britse onderneming liep terug tot 503, 5 miljoen euro, een verlies van meer dan 70 miljoen pond (bijna 90 miljoen euro). Recentelijk maakte het bedrijf bekend 92 vestigingen in het thuisland te gaan sluiten.

Eind april, aan het einde van het fiscale jaar, telde Carpetright in totaal nog 545 vestigingen. Daarvan staan er 92 (toevallig weer dit getal) in ons land. Het bedrijf is bezig met het vernieuwen van het winkelconcept en sloot het afgelopen jaar 8 vestigingen in Nederland en opende 6 nieuwe winkels, Er zijn in de Benelux tot eind april 27 winkels verbouwd volgens het nieuwe concept.