Uit de Tuinmeubels Marktmonitor 2023 blijkt dat de consument het meest zoekt naar groene kussens voor tuinmeubels. Daarnaast zoekt men veel naar blauwe en zwarte tuinkussens. De kleuren die dit jaar het sterkst aan populariteit winnen zijn beige en grijs.

In de afgelopen vier jaar werd er maandelijks gemiddeld ruim 119.000 keer een zoekopdracht in de Google zoekmachine in Nederland uitgevoerd naar kussens voor tuinmeubels. Meer dan de helft van het zoekvolume met een kussen bestemming aanduiding heeft betrekking op een tuinstoel. Op de tweede plaats staat de lounge(-set) met een aandeel van 21 procent in het zoekvolume. De nummer drie is de tuinbank, welke ook bijna 21 procent van het zoekvolume vertegenwoordigt.

Er zijn verschillende soorten kussens die speciaal zijn ontworpen voor gebruik op tuinmeubels. We noemen hier enkele soorten.

Tuinkussens: Dit zijn algemene kussens die bedoeld zijn voor gebruik op stoelen, banken en ligstoelen in de tuin. Ze zijn meestal weerbestendig en gemaakt van materialen zoals polyester, acryl of PVC, die bestand zijn tegen vocht en UV-straling.

Loungekussens: Deze kussens zijn ontworpen voor loungestoelen, ligbedden en loungesets in de tuin. Ze hebben vaak een dikker en zachter kussenontwerp voor extra comfort tijdens het ontspannen.

Bankkussens: Bankkussens zijn specifiek ontworpen voor gebruik op tuinbanken en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen om bij de banken te passen. Ze kunnen rechthoekig, vierkant of L-vormig zijn, afhankelijk van de stijl van de bank.

Sierkussens: Naast functionele kussens zijn er ook sierkussens beschikbaar om een extra decoratief accent aan je tuinmeubels toe te voegen. Deze kussens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en texturen om de esthetiek van je buitenruimte te verbeteren.

Bij het kiezen van kussens voor tuinmeubels is het belangrijk om rekening te houden met de weersbestendigheid, duurzaamheid en het onderhoudsgemak van de kussens.

Voor meer informatie: www.marktdata.nl/nieuws/Groene-kussens-voor-tuinmeubels-populair