Casala presenteert een nieuwe bijzettafel, geheten de Nivo! ”Een uitgesproken bijzettafel die door het kenmerkende gevouwen blad over meerdere niveaus beschikt. Hier ontleent deze stijlvolle tafelserie dan ook haar naam aan.” Nivo is verkrijgbaar als bijzettafel en salontafel in meerdere maatvoeringen.

De Nivo bijzettafel is volledig uitgevoerd in staal. Het tafelblad en stalen onderstel worden afgewerkt met een matte structuur poedercoating in diverse eigentijdse kleuren. De salontafel wordt uitgevoerd met massief eikenhouten poten en is beschikbaar in twee afmetingen.

Designer Michael Hilgers over zijn ontwerp: “In de schetsfase van Nivo dacht ik aan het gedrag van een vel papier als je het langzaam tegen een aangrenzend object schuift. Het vel buigt naar boven en wordt door de zwaartekracht weer naar beneden gedwongen. Zo is het idee voor Nivo geboren. Een tafel die extra functie verkrijgt door eenvoudig een vouw toe te voegen aan het tafelblad. Deze vouw ontwikkelt zich elegant tot een extra niveau dat kan worden gebruikt om een kopje koffie of decoratieve items op te plaatsen.”

Over Michael Hilgers
Michael Hilgers heeft een opleiding tot meubelmaker en een studie architectuur succesvol afgerond. Na twee jaar bouwervaring en werken in een grote interieurstudio richtte Michael in 2001 zijn eigen studio in Berlijn op. Als architect concentreert hij zich op interieur- en productdesign van ruimtebesparende meubelconcepten voor zowel kantoren als huizen. Michael heeft meerdere Interior Innovation Awards en German Innovation Awards ontvangen.

Over Casala
Casala is gespecialiseerd in het vervaardigen van stijlvolle projectmeubelen die uitblinken in design én functionaliteit. “Design linked to Functionality” is diepgeworteld in ons DNA en leidend tijdens het ontwerpproces. Wij werken hierbij nauw samen met toonaangevende designers. Meer dan honderd jaar ervaring in de meubelindustrie garandeert dat Casala meubilair kwaliteit, comfort en gebruiksgemak biedt.