De beursorganisatie van de inkoopbeurs Trendz Voorjaar is positief gestemd dat de komende editie op 6, 7 en 8 februari 2022 in Evenementenhal Gorinchem door kan gaan. De huidige maatregelen lopen op 25 januari af, vervolgens maakt de overheid bekend welke sectoren vanaf dan heropend mogen worden. “In de laatste persconferentie werd aangekondigd dat onder meer de evenementensector de hoogste prioriteit heeft. Dat stemt ons hoopvol, ook omdat wij dit najaar al bewezen hebben dat wij in staat zijn om veilig en verantwoord beurzen te organiseren”, zegt Mascha de Bruin namens Trendz.

Trendz Voorjaar wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem dat gezien wordt als doorstroomlocatie. Tijdens vorige besluitmomenten vanuit de overheid kregen deze locaties een voorrangspositie, omdat in doorstroomlocaties constant een in- en uitstroom van bezoekers is. Door de relatief korte verblijfsduur van de bezoekers op één plek is het risico op besmetting klein. De Bruin: “Afgelopen vrijdag was al een eerste stap in de goede richting met het heropenen van de winkels. Daarmee komt eindelijk de retail weer op gang en daarmee ook het inkoopmoment bij de groothandel. Wij hebben goede hoop dat vanaf 25 januari ook doorstroomlocaties weer heropend worden.”

De Bruin: “Dit betekent dat de geplande datum van Trendz op 6, 7 en 8 februari 2022 door kan gaan. We zijn er in ieder geval helemaal klaar voor en veel exposanten met ons. Tijdens gesprekken met zowel exposanten als bezoekers is het voor ons duidelijk dat iedereen zin heeft in een beurs/inkoopmoment. Trendz vormt dan ook het eerste inkoopmoment in Nederland voor de home decoration & lifestyle. Bovendien is er op de beurs het Bloem&Bladplein met aandacht voor commerciële arrangementen, eyecatchers voor de klanten en inspirerende ideeën voor bloemisten.”

Naast een beursvloer met exposanten zijn er ook veelzijdige inspiratiesessies bij te wonen, zoals op alle dagen inpakworkshops door Inpakspot. Verder worden op de maandag de woontrends 2022 met een kijkje naar 2023 gepresenteerd door Anna Hutten van INretail en dinsdag is er een leuke workshop over winkelstyling en klantbeleving. Het totale programma staat op de website.

De openingstijden van Trendz Voorjaar zijn aangepast ten opzichte van voorheen: zondag 6 februari van 9.00 tot 17.00 uur en maandag 7 februari en dinsdag 8 februari van 8.00 tot 17.00 uur. Belangstellenden kunnen hier hun gratis ticket registeren.