Na jarenlang actief te zijn geweest als CEO van EK, verlaat Franz-Josef Hasebrink het bestuur zoals gepland op 31 december 2022. Hasebrink werd in 1997 benoemd tot bestuurslid en in 2002 tot voorzitter van het bestuur.

Zijn opvolger wordt de huidige CFO Martin Richrath, die sinds 2017 in het bestuur verantwoordelijk is voor financiƫn.

Frank Duijst, momenteel Director EK Financial Services, treedt toe tot het bestuur als CFO. Frank Duijst is al sinds 2017 lid van het managementteam van de groep.

De besluiten over de nieuwe samenstelling van het bestuur, in verband met de opvolging van de CEO, zijn al geruime tijd geleden genomen. In de eerste fase zijn in oktober 2021 twee nieuwe bestuursleden benoemd: Jochen Pohle en Gertjo Janssen. In de tweede fase wordt nu de nieuwe samenstelling van het bestuur gerealiseerd.

Het bestuur van de EK Groep bestaat hiermee vanaf 1 januari 2023 uit de volgende vier personen: Martin Richrath wordt CEO (Chief Executive Officer), Frank Duijst wordt CFO (Chief Financial Officer), Jochen Pohle en Gertjo Janssen blijven actief als CRO (Chief Retail Officer) in het bestuur.

Met deze al geruime tijd geplande nieuwe samenstelling van het bestuur verwacht de groep een soepele overgang en voortzetting van de dynamische ontwikkeling van EK te realiseren.