Slijkhuis Interieur Design uit Winterswijk bestaat 100 jaar. Het familiebedrijf geeft op de website een kort overzicht van een eeuw geschiedenis die begon met de grootvader van de huidige eigenaar, Eric Slijkhuis.

“Het begon allemaal bij mijn opa Gerard Slijkhuis. In mei 1921 startte hij een meubelproductiebedrijf en groothandel. De kwaliteit maakte zijn meubels al snel tot een succes. Zo werd zijn vernieuwende rookfauteuil met verstelbare rugleuning enorm populair. In 1972 gingen de zaken zo goed dat mijn vader Jan een showroom opende in het pand van coöperatie De Dageraad in de Jonenstraat, waar we nog steeds zitten. Van groothandel werden we woonwinkel. Mijn ouders hielpen hun klanten heel zorgvuldig en verkochten alleen hoogwaardige meubels. Het bezorgde hun zaak een uitstekende reputatie. Ondertussen stond ik zelf al op mijn zesde armleuningen te schuren in de fabriek en wist welke studierichting ik zou kiezen.” Hierboven het oude pand van het bedrijf voor de verhuizing in 1972.

“Eind jaren 80 loste ik mijn ouders af. Een nieuwe generatie, een nieuw elan: we gingen helemaal over op hedendaags woondesign en interieurarchitectuur. Inmiddels zijn we ook letterlijk in een nieuwe eeuw beland. Een digitale eeuw. Dat biedt gemakken, maar ook keuzestress en behoefte aan meer service. We merken dat mensen sterker dan ooit verlangen naar persoonlijk overleg met betrokken vakmensen. En naar meubels en materialen die je kunt zien en voelen. Dat kan bij ons in een inspirerende en gastvrije sfeer. Hoe de technologie zich ook verder ontwikkelt, zelfs in de toekomst gaan we niet wonen in een virtueel huis. De tastbare en persoonlijke ervaring en het totale ontzorgen zullen we bij Slijkhuis daarom alleen maar nóg beter en completer maken. Daarmee zijn we in 1995 al begonnen toen we Het Fundament startten als architectenbureau binnen ons pand. Zo kunnen we alles aanbieden, van een nieuwe bank tot tot een compleet nieuw, duurzaam huis. Op deze manier blijven we werken aan de toekomst van het wonen, en van onze klanten.” Hieronder nog een mooi beeld van de opstelling in de winkel in 1980. De winkel in Winterswijk ziet er tegenwoordig uiteraard helemaal anders uit.