De grote meubelbeurs CIFF Guangzhou zal plaatsvinden in de gelijknamige Chinese stad van 18 tot en met 31 maart, opgesplitst in twee delen zoals dit al jaren gebeurt. Dit is een pure handelsbeurs, dus gewoon zakendoen.

Dat wil niet zeggen dat er een thema is maar dit is zo breed dat het er feitelijk niet is: ‘Design Trend, Global Trade and Full Supply Chain’. Dit is vrijwel hetzelfde thema als de editie van maart dit jaar, maar dat doet er niet toe. Het doel van de CIFF is: buitenlanders die Chinese meubelen kopen, buitenlanders die in China willen verkopen. Harde feiten: meer dan 4.000 exposanten, in het Canton Fair Complex, in twee delen. Van 18 tot en met 21 maart Home Furniture (inclusief bedden, outdoor en stoffen) met extra aandacht voor design, van 28 tot en met 31 maart projectmeubilair tegelijkertijd met de lokale interzum beurs. Er worden in totaal zo’n 380.000 bezoekers verwacht.

Is alles dan exact hetzelfde als bij vorige edities? Uiteraard zijn er weer lezingen en discussies maar allemaal opnieuw in het Chinees. En toch zijn er nieuwe attracties in Guangzhou: een CMF Trend Lab waar fabrikanten hun nieuwste modellen laten zien, een D2M Lab met 100 stoelen van Chinese ontwerpers, de Firefly Museum Children’s SpaceĀ  waar zeer jonge bezoekers vermaakt worden en ook nog iets leren over design, architectuur en kunst, de China Smart Sleep Exhibition, het Global Garden Life Festival en het Office Environment Theme Pavillion.

De CIFF heeft ook een digitaal platform voor zakendoen voor en na de beurs en via de InterBiz Club kunnen buitenlandse bezoekers hotels en restaurants regelen, afspraken plannen met Chinese klanten of partners en wat dies meer zij gedurende de gehele beursperiode.

www.ciff-gz.com